Module 7: Kynologisch gedragstherapeut

Cursussector
Gedrag
Vakgebieden
Asiel, pension, kennel & cattery
Vakgebieden
Hondenschool
Vakgebieden
Gedragstherapie

Als kynologisch gedragstherapeut ben je in staat honden met probleemgedrag te observeren en de juiste diagnose te stellen welk probleemgedrag(ingen) de hond heeft. Hierbij hoort een passende therapie. Dit is helaas niet zwart/wit en bekijk je met de kennis en ervaring welke therapie het beste bij de hond past om vervolgens een therapie op te stellen. Als Kynologisch instructeur ben je in staat dit vastteleggen in een verslag en de eigenaar en hond te begeleiden. Waar mogelijk verwijs je door naar een gedragsbehandelaar of hondenschool. 

  • Aeres Training Centre Barneveld en Dierenasiel Breda
  • 4 lesdagen, waarvan 1 praktijkdag
  • 10:00 - 16:30
  • Circa 12 cursisten

Voor wie is de cursus Kynologisch gedragstherapeut?

 Je hebt Probleem gedrag bij honden, module 4 succesvol afgerond en wilt professioneel aan de slag als kynologisch gedragstherapeut.

Lesdagen

De module 7: Kynologisch gedragstherapeut bestaat uit 4 lesdagen. Hierin wordt theorie en praktijk met elkaar afgewisseld.
Deze module 7 bevat twee oefencasussen. Daarna is het mogelijk om je in te schrijven voor het praktijkexamen of voor een of meerdere extra oefencasussen voordat je op gaat voor examen. Het examen bestaat uit het uitvoeren van twee volledige casussen. Een assessor zal meegaan om deze casussen te beoordelen.

De zelfstudie tijdens de module 7 is ongeveer 4 uur per week. De zelfstudie bestaat met name uit het doornemen van de lesstof en de voorbereiding op het examen.
De cursus is hiermee goed te combineren met een baan.

Vooropleiding

Eventuele andere opleidingen in overleg met de cursusleiding. Je bent toelaatbaar voor module 7 als je Probleem gedrag bij honden module 4  succesvol hebt afgerond.

Anderen bekeken ook:


Meer informatie

Partners van Aeres Training Centre Barneveld