Aeres Hippisch Centrum, hét paardensport centrum van Nederland

Met dit complete hippische terrein van maar liefst 6,5 hectare met binnen en buitenrijbanen is Aeres in staat om het aanbod van hippische opleidingen in ons land op het hoogste kwaliteitsniveau uit te voeren.

De kracht van het centrum zit in de expertise die het uitstraalt. Leren in de praktijk vormt een belangrijke pijler in de opleidingen. Er wordt samengewerkt met een groot aantal gerenommeerde namen uit de paarden- en paardensportwereld. Professionals die hun passie overdragen op de studenten. Aeres heeft als speerpunt dat studenten leren om verantwoordelijkheid te dragen. Door samen met de professionals het centrum te runnen, krijgen de studenten een realistisch beeld van de sector en leren ze aan te pakken. Belangrijke eigenschappen waar de arbeidsmarkt in de hippische sector om zit te springen.

Op nog geen 6 kilometer van de hoofdlocatie aan de Barnseweg volgen de hippische studenten en cursisten praktijk- en instructielessen. Omdat niet iedereen beschikt over een eigen paard, heeft Aeres Barneveld 25 schoolsportpaarden aangekocht die ingezet worden ten behoeve van praktijkopleidingen en cursussen. Door gebruik te maken van de moderne faciliteiten zoals 58 stallen, galoppeerbaan, trainingsmolen, longeerbaan, paddocks en 6 grote instructielokalen, heeft Aeres voorsprong op alle andere opleidingen binnen de sector. Het praktijkcentrum is compleet met een nieuwe hoefsmederij en ruiterfit ruimte.

Het Aeres Hippisch Centrum zal zich in de toekomst nog meer gaan profileren als professioneel praktijkcentrum waarin zowel bedrijven als kennisinstellingen doelgericht innovatieve projecten en oplossingen kunnen ontwikkelen, testen en implementeren voor de hippische sector. Zodat niet alleen studenten maar ook het hippisch bedrijfsleven nog meer kan profiteren van deze unieke accommodatie.

Aeres Hippisch Centrum
Kapweg 30
Kootwijkerbroek 

Partners van Aeres Training Centre Barneveld