Aeres Training Centre Barneveld is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8.30 uur tot 17.00 uur. Neem telefonisch contact met ons op via 088 – 020 6123. Je krijgt dan Marleen, Alize, Dieneke of Anita van de cursusadministratie aan de lijn. Zij staan je graag te woord.

Wil je liever mailen? Dan kan dat natuurlijk ook. Stuur een mailtje naar atc.barneveld@aeres.nl

Als je een adreswijziging wil doorgeven kan dat via deze link.

Adres

Aeres Training Centre Barneveld
Barnseweg 3
Postbus 331
3770 AH Barneveld
T: 088 – 020 6123
E: atc.barneveld@aeres.nl

Plattegrond

Onze faciliteiten liggen verspreid over de prachtige campus van circa 7,5 ha. Alle faciliteiten, dus zeker ook de dierverblijven, zijn volledig ingericht volgens de laatste trends en ontwikkelingen en voorzien van alle gemakken. Je zult je er snel thuis voelen!

Aeres Training Centre Barneveld

 • Circa 1500 cursisten
 • Leren tussen 2000 dieren
 • Unieke praktijkfaciliteiten zoals cattery, kennel, trimsalon en dierenartsenpraktijk 
 • 270 gekwalificeerde trainers, docenten, instructeurs en vakspecialisten
 • Autoriteit en kenniscentrum in Nederland op het gebied van dierverzorging
 1. Hoefdierenverblijf
 2. Kennel
 3. Cattery
 4. Paraveterinair trainingscentrum
 5. Konijnenheuvel
 6. Dierenspeciaalzaak, reptielen- en koudbloedingen verblijf en aquaria

Kom je met het openbaar vervoer?

Neem vanaf station Amersfoort of Ede-Wageningen de trein richting Barneveld Centrum (Treinstation Barneveld-Centrum). Bij het verlaten van het station rechtsaf, en dan direct daarna de spoorbomen over en de verkeersweg oversteken. Daarna rechtsaf en een meter of honderd over het pad lopen, totdat aan de linkerkant een weiland zichtbaar wordt. Hier linksaf en het pad volgen tot aan de Wesselseweg. De school ligt schuin links aan de overkant. Vanaf het station tot aan de school is het ongeveer 15 minuten lopen, de trein rijdt in de spits elk kwartier. Het adres is Barnseweg 3. De ingang is voorbij het gebouw, linksaf het pad op (langs het gebouw), loop om het gebouw, dus links aanhouden.

Aeres Hippisch Centrum, hét paardensport centrum van Nederland

Met dit complete hippische terrein van maar liefst 6,5 hectare met binnen en buitenrijbanen is Aeres in staat om het aanbod van hippische opleidingen in ons land op het hoogste kwaliteitsniveau uit te voeren.

De kracht van het centrum zit in de expertise die het uitstraalt. Leren in de praktijk vormt een belangrijke pijler in de opleidingen. Er wordt samengewerkt met een groot aantal gerenommeerde namen uit de paarden- en paardensportwereld. Professionals die hun passie overdragen op de studenten. Aeres heeft als speerpunt dat studenten leren om verantwoordelijkheid te dragen. Door samen met de professionals het centrum te runnen, krijgen de studenten een realistisch beeld van de sector en leren ze aan te pakken. Belangrijke eigenschappen waar de arbeidsmarkt in de hippische sector om zit te springen.

Op nog geen 6 kilometer van de hoofdlocatie aan de Barnseweg volgen de hippische studenten en cursisten praktijk- en instructielessen. Omdat niet iedereen beschikt over een eigen paard heeft Aeres Barneveld 25 schoolsportpaarden aangekocht die ingezet worden ten behoeve van het praktijkopleidingen en cursussen. Door gebruik te maken van de moderne faciliteiten zoals 58 stallen, galoppeerbaan, trainingsmolen, longeerbaan, paddocks en 6 grote instructielokalen, heeft Aeres voorsprong op alle andere opleidingen binnen de sector. Het praktijkcentrum is compleet met een nieuwe hoefsmederij en ruiterfit ruimte.

Het Aeres Hippisch Centrum zal zich in de toekomst nog meer gaan profileren als professioneel praktijkcentrum waarin zowel bedrijven als kennisinstellingen doelgericht innovatieve projecten en oplossingen kunnen ontwikkelen, testen en implementeren voor de hippische sector. Zodat niet alleen studenten maar ook het hippisch bedrijfsleven nog meer kan profiteren van deze unieke accommodatie.

Aeres Hippisch Centrum
Kapweg 30
Kootwijkerbroek 

 1. Studentenwoning
 2. Leslokalen
 3. Stallen
 4. Trainingsmolen
 5. Hoefsmederij
 6. Longeercirkel

Aeres Trainingcentre Barneveld en Aeres Hippisch Centrum

Partners van Aeres Training Centre Barneveld