Basiscursus Freestyle  3 - daagse

Cursussector
Hippische sector
Vakgebieden
Hippische onderneming
Cursussector
Gedrag

Bij de Basiscursus Freestyle draait alles om het begrijpen van je paard op een ontspannen en vertrouwelijke manier, met minimale stress. We geloven dat iedereen in staat is om de technieken van het Freestyle systeem te leren en toe te passen in de omgang en training met hun paarden. Als je de basis wilt begrijpen en je paard in verschillende situaties wilt kunnen lezen om hem beter te ondersteunen, overweeg dan de Basiscursus Freestyle op het Aeres Hippisch Centrum.

  • Aeres Training Centre Barneveld
  • 3 dagen
  • 11:00 - 17:00
  • 10 - 12 cursisten
Talent voor groei

Voor wie?

De Basiscursus Freestyle is toegankelijk voor iedereen, maar we richten ons met name op de volgende doelgroepen:
  • Eigenaren van paarden die meer willen weten over trainingsmethoden vanaf de grond en gedrag. Je kunt deze cursus volgen met een schoolpaard; de gevorderde cursus met je eigen paard is beschikbaar op de Freestyle Academy in Ruinerwold;
  • Liefhebbers zonder een eigen paard, maar met interesse in diepgaandere kennis over paarden;
  • Aspirant-instructeurs die hun eigen vaardigheden willen ontwikkelen voordat ze aan de instructeursopleiding beginnen;
  • Ouders van kinderen met pony's die een actieve rol willen spelen in de training, zelfs als ze niet willen of kunnen rijden.

Resultaat

Als je geïnteresseerd bent in een betere verbinding met je paard en een dieper begrip van zijn gedrag, overweeg dan om deel te nemen aan onze Basiscursus Freestyle op het Aeres Hippisch Centrum. Het is een kans om samen met je paard te groeien en te leren.

Meer informatie

Docenten Emiel Voest en Chaja Kolthoff

Emiel Voest ontwikkelde zijn trainingssysteem in de jaren ’90 en werkte veel met paarden die met probleemgedrag te maken hadden. De brede inzetbaarheid van het systeem variërend van beleren van jonge paarden tot het opleiden van talentvolle paarden voor diverse disciplines van paardensport maakt dat al veel mensen gebruik maken van zijn trainingsmethoden. Sinds 2007 legt Emiel zich voornamelijk toe op het opleiden van professionals, eerst via NHB Deurne en diverse ‘groene scholen’ en sinds 2011 vanuit zijn eigen accommodatie in Ruinerwold.

Tekst gaat verder onder de foto
 
Emiel voest

Chaja Kolthoff – Voest begon haar carrière als instructeur in 2007 en is hét voorbeeld van de mogelijkheden die deze opleidingen te bieden hebben. Met een achtergrond in de hippische bedrijfskunde heeft zij een passie voor het uitdragen van het freestylesysteem en ontwikkelen van nieuwe opleidingen en specialisaties binnen de FSA op het gebied van welzijn en gezondheid. Naast lesgeven en opleiden is zij met de paarden van FSA actief in de wedstrijdsport op Lichte Tour niveau.

Tekst gaat verder onder de foto

 
Chaja Kolthoff - Voest

Emiel en Chaja leiden samen de Freestyle Academy in Ruinerwold, de thuisbasis van alle opleidingen. Het docententeam dat voor een groot deel verantwoordelijk is voor de uitvoering van de praktijklessen is door hen opgeleid tot minimaal ORUN Niveau 3 Freestyle.

Partners van Aeres Training Centre Barneveld