Professionele gebitsreiniging & Dentale röntgen

Cursussector
Gezondheidszorg
Vakgebieden
Dierenartspraktijk

Als dierenartsassistent ben je breed inzetbaar. Maar als jij je specialiseert in onderdelen van je vak, kun je de dierenarts nog meer werk uit handen nemen. Met de cursus Professionele gebitsreiniging & dentale röntgen op zak, ben je na verloop van tijd in staat een eigen gebitsspreekuur op te zetten.

In twee cursusdagen leer alle aspecten van gebitsreiniging & dentale röntgen bij gezelschapsdieren (en konijnen). Zowel de anatomie en veel voorkomende gebitsafwijkingen, en de werking met speciale apparatuur komen aan bod.

 • Aeres Training Centre Barneveld
 • 2 dagen
 • 10:00 - 16:30
 • Circa 16 cursisten
Talent voor groei

Voor wie is de cursus Professionele gebitsreiniging & Dentale Röntgen?

(Paraveterinair) Dierenartsassistenten die interesse hebben in het uitvoeren van een goede gebitsverzorging bij gezelschapsdieren en konijnen in de dierenartsenpraktijk en zich verder willen verdiepen in de tandheelkunde en röntgen.

Mocht je geen (paraveterinair) dierenartsassistent zijn, maar wel geïnteresseerd zijn in de cursus, dan is het mogelijk om alleen de theorie te volgen om je kennis uit te breiden. Houd er wel rekening mee dat de docent ervan uit gaat dat je (paraveterinair) dierenartsassistent bent. Er kan daarom diep op de stof worden ingegaan. De praktische handelingen bij een gebitsreiniging mogen uitsluitend door een paraveterinair worden uitgevoerd. Bepaalde handelingen, zoals extraheren, mogen uitsluitend door een dierenarts worden uitgevoerd.

Resultaat

Na de cursus kun je, onder begeleiding van de dierenarts, gebitsverzorging bij gezelschapsdieren en konijnen verrichten. Bovendien leer je onder andere de verschillende gebitsaandoeningen herkennen, en deze te behandelen volgens een door jou gemaakt behandelplan.

Startdata & vervolgdata van deze cursus

 • Start:
  | Aeres Training Centre Barneveld
  Vervolgdata
  Schrijf je in

Inhoud

Tijdens deze praktische, interactieve training leer je professionele gebitsreiniging in de gezelschapsdierenpraktijk uit te voeren. Naast de anatomie en ontwikkeling van het gebit komen ook de oorzaken en gevolgen van tandheelkundige problemen van zachte en harde tandweefsels aan bod. De meest voorkomende gebitsafwijkingen en de behandelmogelijkheden worden op een heldere manier gepresenteerd.

Daarnaast wordt ingegaan op jouw rol als dierenartsassistent bij het voorkomen en behandelen van gingivitis en parodontitis. En je leert ook hoe jij een eigen gebitsspreekuur kunt opzetten waarmee je de dierenarts op den duur veel werk uit handen kunt nemen.

Tijdens de cursus Professionele gebitsreiniging is ook veel ruimte voor de praktijk. Cursusleider drs. Koen Esman demonstreert het juiste gebruik van tandheelkundig instrumentarium en je krijgt de kans te oefenen met gebitsmodellen. Daarnaast wordt het slijpen van tandheelkundig instrumentarium uitgelegd, en ook hiermee ga je aan de slag.

De docent

De docent voor de cursus Professionele gebitsreiniging is drs. Koen Esman, als dierenarts werkzaam bij Dierenkliniek Putten.

Meer informatie

Partners van Aeres Training Centre Barneveld