Tijdens de cursus praktijkgericht hondenfokken word je wegwijs gemaakt in de hondenfokkerij. Door middel van praktijkvoorbeelden en oefeningen komen verschillende onderwerpen aan bod die te maken hebben met het fokken van een nestje pups. Wil je meer weten over het hobbymatig honden fokken of ga je een hondenfokkerij beginnen. Als je hondenfokker wil worden of meer over hondenfokken weten volg dan deze cursus praktijkgericht hondenfokken.

Inhoud praktijkgericht honden fokken

De onderwerpen die bijvoorbeeld aanbod komen tijdens deze cursus Praktijkgericht hondenfokken zijn: Waarop selecteer je ouderdieren, waaraan zie je of een dekking kan plaatvinden, welke verzorging aan het nest kun je geven, hobbymatig honden fokken een hondenfokkerij beginnen, mag je zomaar honden fokken etc.
Heeft u in het verleden het honden- en kattenbesluit gehaald of het vakbekwaamheidsbewijs houder van honden en katten dan is deze cursus een aanvulling in de praktische kant van het vak. En geeft aanvulling in wanneer je als fokker een dierenarts erbij haalt, welke registratie je verplicht bent, hoe om te gaan met verkoop en contracten. Hoe word je een goede hondenfokker en start je met je eigen hondenfokkerij? 
  • Aeres Training Centre Barneveld
  • 3 dagen
  • 10:00 - 16:30
  • Circa 24 cursisten
Talent voor groei

Voor wie is deze honden fokker cursus?

Deze cursus is geschikt voor iedereen die wil starten met fokken of hondenfokker wil worden, zowel hobbymatig honden fokken als voor de hondenfokker die zich wil professionaliseren. Praktijkgericht hondenfokken sluit aan op de cursus vakbekwaam Houder van honden en katten. De volgorde van beide cursussen maakt niet uit deze sluiten op elkaar aan. Ben je starter in de fokkerij of wil je hondenfokker worden? Dan adviseren wij om eerst deze cursus te doorlopen en vervolgens verder te gaan met de cursus vakbekwaam houder van honden en katten. Het vakbekwaamheidsbewijs is verplicht zodra u als hondenfokker pups gaat verkopen.
Hobbymatig honden fokken, bedrijfsmatig fokken van honden

Wil jij hondenfokker worden, of meer hobbymatig honden fokken? Volg dan deze cursus praktijkgericht hondenfokken.

Lesdagen, examen & zelfstudie

Deze cursus bestaat uit drie lesdagen van 10 uur tot 16:30 uur. Tijdens deze lesdagen wordt de praktische kant van het hondenfokken belicht en je kennis verbreedt binnen de specialisatie van het fokken van honden.

Erkenning & certificering

Met de opgedane kennis van hondenfokken leer je professioneel te handelen, en kan je een fokplan opstellen en weet je wat het proces van het hondenfokken inhoud. Daarnaast geeft deze kennis je een basis voor de toekomt voor een goede dracht, totale dracht van de pups, zorg voor het nest en de zaken die hierbij meespelen.

Meer informatie

Partners van Aeres Training Centre Barneveld