Module 6: Praktijkexamen gedragsbehandelaar (optioneel)

Heb je de lessen van module 5 gedragsbehandelaar gevolgd en loop je stage bij een asiel en ben je klaar met de opdrachten dan kun je je hier inschrijven voor het praktijkexamen.

  • Examen locatie dierenasiel  stageadres
  • 1 uur
  • Op afspraak ingepland
  • 1 deelnemer
Talent voor groei

Voor wie?

Voor iedereen die met honden werkt die probleem gedrag laten zien bijvoorbeeld als je werkt in een asiel of als je praktisch aan de slag wilt met honden en honden met probleem gedrag wilt begeleiden zodat deze hond en zijn omgeving hier minder risico's mee lopen. Het is tevens een verdieping voor elke kynologisch instructeur om sneller te zien waar zich probleem gedrag ontwikkelt en hier een training voor kan opstellen.

Toelatingseisen:
Module 5 gevolgd en een volledige stage gelopen van minimaal 240 uur.

Dit ga je leren

Na het afronden van de lesdagen van module 5 ga je stage lopen bij een asiel. Deze stage bevat minimaal 240 uur en krijg je de opdracht om met ten minste 4 verschillende honden aan de slag te gaan met opstellen van een trainingsplan en deze hond hierin te begeleiden.
Stage loop je bij een S-BB erkend stagebedrijf. Te vinden op stagemarkt.nl.

Je sluit deze stage af met een praktijkexamen. Dit houdt in dat een assessor bij jou in het asiel langs komt en samen met jouw praktijkbegeleider de trainingsplannen beoordelen, observeert hoe je met één van de honden waarvoor je trainingsplan hebt opgesteld werkt en het examen wordt afgesloten met een criterium gericht interview.

Erkenning & certificering

Vakdiploma gedragsbehandelaar

Partners van Aeres Training Centre Barneveld