Module 3: Kynologisch gedragstherapeut

Cursussector
Gedrag
Cursussector
Gezondheidszorg
Vakgebieden
Asiel, pension, kennel & cattery
Vakgebieden
Hondenschool
Vakgebieden
Gedragstherapie

Wil jij naast kynologisch instructeur ook kynologisch gedragstherapeut worden? Leer in deze module 3: Kynologisch gedragstherapeut meer over het ontstaan en het behandelen van probleemgedrag. Je leert de juiste diagnose van probleemgedrag te stellen en daarbij behorende behandelmethode te kiezen. Daarnaast leer je advies- en instructie te geven aan de eigenaar van de hond om de behandeling te trainen. Vervolgens ga je probleemcasussen behandelen. Het volgen van deze praktijkgerichte module zorgt voor een goede voorbereiding op het examen.

  • Aeres Training Centre Barneveld en Aeres Hogeschool Dronten
  • 10 dagen
  • 10:00 - 16:30
  • Circa 24 cursisten

Voor wie is de cursus Kynologisch gedragstherapeut?

 Je hebt module 2: Kynologisch instructeur succesvol afgerond en wilt professioneel aan de slag als kynologisch gedragstherapeut.

Startdata & vervolgdata van deze cursus

  • Start:
    Vervolgdata
    Schrijf je in

Lesdagen

De module 3: Kynologisch gedragstherapeut bestaat uit 7 lesdagen. Hierin wordt theorie en praktijk met elkaar afgewisseld.
Deze module 3 bevat twee oefencasussen. Daarna is het mogelijk om je in te schrijven voor het praktijkexamen of voor een of meerdere extra oefencasussen voordat je op gaat voor examen. Het examen bestaat uit het uitvoeren van twee volledige casussen. Een assessor zal meegaan om deze casussen te beoordelen.

De zelfstudie tijdens de module 3 is ongeveer 4 uur per week. De zelfstudie bestaat met name uit het doornemen van de lesstof en de voorbereiding op het examen.
De cursus is hiermee goed te combineren met een baan.

Vooropleiding

Eventuele andere opleidingen in overleg met de cursusleiding.

Je bent toelaatbaar voor module 3 als je module 2: Kynologisch instructeur  succesvol hebt afgerond.

Casussen en praktijkexamen 

Deze module bevat twee oefencasussen. Deze voer je uit bij honden met probleem gedrag.
Na het volgen van de module, inclusief het uitvoeren van twee oefencasussen, is het mogelijk om je in te schrijven voor het praktijkexamen. Het examen bestaat uit het uitvoeren van twee volledige casussen bij mensen thuis. Een assessor zal meegaan om deze casussen te beoordelen.
De assessor is een kynologisch gedragstherapeut, die aanvullend is opgeleid om cursisten individueel te begeleiden bij het leerproces in het praktisch behandelen van probleemcases.

Ben je na het volgen van de module en het uitvoeren van de twee oefencasussen nog niet helemaal zeker van je zaak en wil je liever nog wat meer voorbereiding en oefening? Dan kun je een of meerdere extra oefencasussen aanvragen en uitvoeren, voordat je op gaat voor het examen.

Meer informatie inschrijven en kosten kan je vinden op de onderstaande links:

Meer informatie

Partners van Aeres Training Centre Barneveld