Blog: Loswerken

Date

Heb jij altijd al willen leren hoe je op een begrijpelijke manier kan communiceren met een vrij rondlopend paard? Dan is onze opleiding 'Loswerken' de ideale keuze voor jou! Deze opleiding is een onderdeel van de Freestyle Academy. Lees hier alles wat je over deze cursus moet weten en meld je aan!

Wat kan je verwachten van onze 'Loswerken' opleiding?

In onze 'Loswerken' opleiding van de Freestyle Academy leer je, door middel van tien verschillende technieken, begrijpelijk te communiceren met een loslopend paard. Het geeft je basiscontrole over de richting en het tempo. In deze niveau 1 opleiding ligt de nadruk op de persoonlijke ontwikkeling van de mens en dienst interactie met het paard. Je zal ontdekken welke impact jouw lichaamshouding heeft op de communicatie met je trouwe viervoeter. 

   

 

Bouw een sterke band op en versterk je leiderschap

Je leert tijdens het loswerken aan je paard hoe hij jou moet vertrouwen en gehoorzamen. Het doel is dan ook de verbetering van jouw leiderschap en acceptatie hiervan door het paard. Uiteindelijk kan je communiceren met je paard met minimale hulp en maximale effectiviteit. Bovendien kom je door deze methode veel te weten over het karakter en het gedrag van je paard. Veel gedragsproblemen bij paarden vinden hun oorsprong in een gebrek aan leiderschap van de mens of een gebrekkige communicatie tussen mens en paard. 

De loswerkbak

Maar waar ga je dit allemaal leren? Voor dit onderdeel werken we in een zogenaamde loswerkbak. Dit is een vierkante ruimte van 14 x 14 meter waarin het paard los kan bewegen. Hier leer je duidelijk te communiceren via je lichaamstaal, waardoor je het vertrouwen in jezelf vergroot en daarmee duidelijker wordt voor je paard! Schrijf je vandaag nog in en dompel jezelf onder in de fascinerende wereld van paardencommunicatie en leiderschap!
 

Meer weten over de Freestyle Academy?

Partners van Aeres Training Centre Barneveld