Paard weide

Blog: Grondwerk

Date

Ben je nieuwsgierig naar de wereld van grondwerk met paarden? Grondwerk is de kunst van het werken met je paard terwijl je te voet bent. In onze inspirerende opleiding 'Grondwerk' van de Freestyle Academy nemen we je mee in de geheimen van deze discipline. Tijdens deze opleiding ontdek je hoe je je paard gehoorzaamheid bijbrengt terwijl je te voet bent, wat het paard beter voorbereidt op allerlei dagelijkse handelingen. Laten we dieper ingaan op wat deze opleiding te bieden heeft. 

Ontdek onze 'Grondwerk' opleiding

In onze ‘Grondwerk’ opleiding van de Freestyle Academy concentreren we ons op de essentiële basisvaardigheden die onmisbaar zijn in de omgang met onze trouwe paarden. Voordat je met deze opleiding begint, heb je onze opleiding ‘Loswerken’ afgerond. We gebruiken namelijk de vaardigheden die je tijdens het loswerken hebt opgedaan, als een solide basis voor het grondwerk. 

  
 

Gevorderde oefeningen

Naast de basisoefeningen, gebruiken we grondwerk ook voor gevorderde oefeningen. Deze gevorderde oefeningen bereiden het paard voor op het werken aan de dubbele lange lijnen en het rijden. Denk hierbij aan het werken op een cirkel en het aanleren van zijgangen terwijl je te voet bent. Deze gevorderde oefeningen tillen de relatie tussen jou en je paard naar een hoger niveau. 

Ontdek alles wat de Freestyle Academy te bieden heeft

Onze ‘Grondwerken’ opleiding vormt slechts een deel van het uitgebreide aanbod van de Freestyle Academy. Tijdens onze niveau 1 opleidingen leer je alles over het werken met paarden, van dubbele langen lijnen tot loswerken. Als je een passie hebt voor paarden en hun training, dan is dit jouw kans om je vaardigheden naar een hoger niveau te tillen.  Aarzel niet langer en schrijf je vandaag nog in! 
 

Meer weten over de Freestyle Academy?

Partners van Aeres Training Centre Barneveld