Paard Paardenplaats

Blog: Dubbele lange lijnen

Date

Droom je ervan om je paard te trainen in alle essentiële rijtechnieken? Zoek dan niet verder! Onze opleiding 'Dubbele lange lijnen' is precies wat je zoekt. Deze cursus, die deel uitmaakt van ons uitgebreide aanbod van de Freestyle Academy, stelt je in staat om alle benodigde vaardigheden te beheersen zonder de last van een zadel en ruiter voor je paard. Laten we snel verder duiken in wat deze opleiding zo bijzonder maakt. 

Wat houdt dubbele lange lijnen in?

Het werken aan de Dubbele Lange Lijnen (DLL) is binnen het Freestyle systeem de brug naar het rijden. Hier train je je paard vanaf de grond, zonder de belasting van een zadel en een ruiter. Deze methode opent de deuren naar een nieuwe manier van communicatie en samenwerking met je paard. 

 

Twee posities: centrumpositie en menpositie

Binnen het werken aan de Dubbele lange lijnen kent het systeem twee opties: 

  • De eerste optie noemen we de centrumpositie. Hierbij loopt het paard om de trainer heen op een cirkel. De centrumpositie, met het paard op een cirkel, is uitermate geschikt om aan de rij-typische verticale balans te werken. 
  • De tweede positie staat bekend als de menpositie. In deze positie loopt de trainer achter het paard. De menpositie is met name geschikt om aan de rij-typische horizontale balans van het paard te werken. 

In beide posities richten we ons op gerelateerde technieken uit het rijden: nageeflijkheid, aanleuning, stelling en buiging. Het paard krijgt de kans om de trainer te leren begrijpen en in ruil daarvoor geeft het paard de trainer de controle over richting en tempo. Hierbij leert de trainer de rij-typische balans aan. 

Verken niveau 1 van de Freestyle Academy

‘Dubbele Lange Lijnen’ is een onderdeel van niveau 1 van de Freestyle Academy, een buitengewoon veelzijdige opleiding die zich uitstrekt van effectieve communicatie tot de benodigde fundamenten voor de rijvaardigheid. Met het diploma op ben je niet alleen zelfverzekerd in je vaardigheden, maar kan je ook anderen helpen om op een duidelijke en paardvriendelijke manier te werken als instructeur!

 

 

Meer weten over de Freestyle Academy?

Partners van Aeres Training Centre Barneveld