Arjan Postma gaat samenwerking aan met Aeres MBO Barneveld

Date
Nederlands bekendste boswachter, Arjan Postma gaat als ambassadeur samenwerken met Van Dieren Ontdekpark, onderdeel van Aeres Barneveld.

Op woensdag 8 september tekende hij de overeenkomst in het bijzijn van Sabrina Barmentloo, commercieel directeur van Aeres Barneveld. Postma zal onder andere meewerken aan educatieve activiteiten over wilde dieren voor kinderen zoals een quiz of een podcast. Ook verzorgt hij gastlessen en colleges aan studenten van Aeres MBO Barneveld over natuur en dier.

Publiekseducatie onderdeel van plannen Aeres Barneveld

Met ingang van 1 september 2021 organiseert Aeres Barneveld educatieve publieksactiviteiten over het houden van dieren op de campus van de Barneveldse onderwijsinstelling. Groepen bezoekers kunnen bij de school terecht voor bijvoorbeeld een rondleiding of workshop. Doel is om jong en oud op een leerrijke manier te laten kennismaken met de wereld van gezelschapsdieren, productiedieren en wilde dieren. Sinds het verkrijgen van de dierentuinvergunning in 2017 spant Aeres Barneveld zich meer en meer in om publieke activiteiten op de campus te ontwikkelen.

Voorlopig zijn de activiteiten nog gericht op groepen basisschoolkinderen en organisaties uit de sector dier. In de toekomst verwacht Aeres Barneveld een breder publiek te verwelkomen om voor te kunnen lichten over de relatie tussen mens en dier.

Aeres Barneveld ambieert uitbreiding en doorontwikkeling van de campus naar een dieren-ontdekpark, onder de naam Van Dieren Ontdekpark, waarbij publiekseducatie centraal staat. Bij die activiteiten trainen studenten op sociale vaardigheden als het ontvangen van publiek, jezelf presenteren en rondleiden van bezoekers. Aeres Barneveld verstevigt hiermee de positie van koploper in het onderwijs en voorziet de arbeidsmarkt van goed opgeleide, getrainde dierprofessionals.

Financiële partners welkom

Voor de financiering van het dieren-ontdekpark worden partnerschappen met bedrijven en organisaties gesloten. Er zijn inmiddels al een flink aantal partijen als kennispartner aangesloten; partijen die financieel bij willen dragen aan het voorlichten van publiek over de relatie tussen mens en dier zijn welkom.Afgelopen vrijdag hebben onze commercieel directeur Sabrina Barmentloo en Gijs Bartels bij Academy Bartels in Hooge Mierde hun handtekening gezet onder een nieuw contract voor Horse Event 2021 – 2023. Gijs Bartels is verantwoordelijk voor de evenementen van Academy Bartels en organiseert onder andere Horse Event. Wij kijken er erg naar uit om ook de komende jaren weer deel te nemen aan Horse Event. Dit jaar vindt het evenement plaats op 11, 12, 18 en 19 september bij Expo Haarlemmermeer - Vijfhuizen. We hopen ook dit jaar weer veel bezoekers te mogen ontvangen op de stand van Aeres Barneveld!

Partners van Aeres Training Centre Barneveld