De dierenartsenpraktijk is een goed georganiseerd bedrijf waarin de dierenarts nauw samenwerkt met zijn of haar team. Steeds vaker laten dierenartsen zich ondersteunen door praktijkmanagers die een spilfunctie vervullen binnen de praktijk. Van operationeel manager tot aan strategisch management, in elk bedrijf is de invulling van een veterinair praktijkmanager anders. Waar de één zich bezighoudt met de communicatie binnen en namens het bedrijf denkt de andere mee met het strategisch beleid en ontwikkelingsmogelijkheden van de praktijk.

In de opleiding Veterinair Praktijkmanager op hbo-niveau werk je samen met enthousiaste dierenartsen en praktijkmanagers. Of je nu een paraveterinair dierenartsassistent bent die meer wil leren of een praktijkmanager die zijn vaardigheden wil verdiepen, deze opleiding is geschikt voor iedereen die betrokken is bij de organisatie van een dierenartsenpraktijk. Na afronding van deze opleiding kun je aan de slag als zelfstandig functionerend manager in een dierenartsenpraktijk.

Tijdens de opleiding leer je verschillende aspecten van het ondernemerschap van de dierenarts, evenals persoonlijk leiderschap en effectieve communicatie in de praktijk. Onze ervaren docenten, waaronder dierenartsen en professionals uit het bedrijfsleven, delen hun kennis en begeleiden je in deze inspirerende reis. Bovendien bouw je een waardevol netwerk op waarin je kunt sparren over praktijkmanagement.

Wat deze opleiding extra bijzonder maakt, is dat je afstudeert met een gericht adviesrapport voor de praktijk waarin je werkt. Hierdoor is de kennis die je opdoet direct toepasbaar in je dagelijkse werk.

 • Aeres Training Centre Barneveld
 • 20 dagen
 • 16:00 - 19:30
 • Circa 18 cursisten

Voor wie is de Veterinair praktijkmanager opleiding?

De opleiding Veterinair Praktijkmanager is toegankelijk voor mensen met een Havo- of mbo-diploma, relevante werkervaring, of een afgeronde opleiding als Paraveterinair dierenartsassistent. Daarnaast ben je werkzaam in een dierenartsenpraktijk. Bij inschrijving vragen we een kopie van jouw diploma. Als je niet werkzaam bent bij een dierenartsenpraktijk, kun je deelnemen met een stage-overeenkomst van minimaal 350 uur tijdens de duur van de opleiding.

Startdata & vervolgdata van deze cursus

 • Start:
  | Aeres Training Centre Barneveld
  Vervolgdata
  Schrijf je in

Elke cursusdag in Barneveld wordt er een warme maaltijd geserveerd, dit is inbegrepen.

Inhoud

De opleiding bestaat uit vijf theoretische modules, drie intervisiebijeenkomsten met bijbehorende opdrachten en een praktijkgerichte eindopdracht, allemaal toegespitst op de praktijk waar jij werkzaam bent. De modules behandelen de onderwerpen Strategisch Praktijkmanagement, Marketing, Persoonlijk Leiderschap, Communicatie en Scope of the Practice. De theorie wordt altijd gekoppeld aan de praktijk, waardoor je direct kunt profiteren van wat je leert.

Studiebelasting

De opleiding duurt ongeveer 8 maanden waarin 17 lesdagen en 3 intervisiebijeenkomsten gepland staan. Het grootste deel van de opleiding wordt gegeven in Barneveld. De intervisiebijeenkomsten vinden plaats op de dierenartsenpraktijken van de cursisten en voor een deel van de module ‘Persoonlijk leiderschap’ gaan we de paardenbak in.
Daarnaast moet je rekening houden met gemiddeld 8 tot 12 uren zelfstudie per module, c.q. voorbereidingstijd, en tijd voor praktijkopdrachten.

Resultaat veterinair praktijkmanager

Na afronding van de opleiding ontvang je het getuigschrift 'Veterinair Praktijkmanager op hbo-niveau'. De praktijkgerichte benadering maakt de opleiding niet alleen inspirerend, maar ook direct toepasbaar in je dagelijkse werk, mede doordat je een adviesrapport aflevert dat is toegespitst op de praktijk waar jij werkzaam bent. Meld je aan en ontdek de volledige potentie van het praktijkmanagement in de dierenartsenpraktijk!

Meer informatie

Partners van Aeres Training Centre Barneveld