In dit deel van de cursus gaan we de TTouches herhalen en het hoe, wat, waarom en wanneer ervan. We gaan lichaamswerk doen wat bestaat uit benen en staart draaien. We leren hoe de hals rug en bekken te mobiliseren. We gaan het paard vragen het hoofd naar beneden te brengen als hij angstig of afgeleid is. Het derde onderwerp betreft grondoefeningen ter bevordering van de coördinatie en werkwillendheid. Dit doen met behulp van het Labirinth en de Mikado. We leren technieken voor het aanbrengen van de Bodywrap, en gaan observeren wat dit zoal doet.

 • Aeres Training Centre Barneveld
 • 2 dagen
 • 10:00 - 16:30
 • Circa 24 cursisten
Talent voor groei

Voor wie?

Voor cursisten die de introductie cursus hebben gevolgd van TTouch paard.

Startdata & vervolgdata van deze cursus

 • Start:
  | Aeres Hippisch Centrum
  Vervolgdata
  Schrijf je in
 • Start:
  | Aeres Hippisch Centrum
  Vervolgdata
  Schrijf je in

Lesdagen, examen & zelfstudie

Deze cursus bestaat uit twee lesdagen waarin zowel de theorie als de praktijk aanbod komt.

Schoolpaarden

Tijdens de cursus maak je gebruik van onze eigen schoolpaarden, je hoeft dus geen paard mee te nemen.

Docent

Nelleke Deen al haar hele leven met paarden bezig. Na haar schooltijd voltooide ze de opleiding tot fysiotherapeut (humaan) en dierfysiotherapeut. Haar eerste instructeursdiploma behaalde zij in 1975 en daarna werkte ze jaren voor de Federatie Paardrijden voor Gehandicapten.

Nelleke is TTeam Praktitioner II en geeft les in TTeam sinds 1990. Tevens studeerde ze Alexander Techniek, Propioreceptive Neuro Fascilitation, Manuele therapie, de Balimo, Kinesiologie en Feldenkrais. Al deze methoden, die de gewaarwording en de functie van de biomechanica van mensen en dieren betreffen, integreert zij bij haar lesgeven.

Nelleke onderwijst 'Massage voor Paarden en Honden' en 'Bewegingsleer' op een holistische school voor diergeneeskunde en geeft les in TTeam op een school voor opleidingen voor dierhouderij en paramedische diergeneeskundige vakken. Ze geeft nationaal en internationaal clinics in TTeam, Grondwerk en de Persoonlijkheid van het paard. Ze is gekwalificeerd voor het opleiden van instructeurs.

In het verleden heeft Nelleke vier paarden gehad waarmee zij op Z-niveau wedstrijd reed. Tegenwoordig legt zij zich toe op de training van haar jonge paard Davitah.

Partners van Aeres Training Centre Barneveld