De derde en laatste module van de opleiding tot Paardensportmasseur; sportvormen. In deze cursus komen de verschillende disciplines in de paardensport aan de orde. Als je ook deze laatste module hebt afgerond, kun je niet alleen jouw paard optimaal voorbereiden op de volgende sportieve prestatie, maar ben je ook erkend sportmasseur voor paarden.

 • Aeres Hippisch Centrum
 • 6 dagen
 • 10:00 - 16:00
 • Circa 20 cursisten

Voor wie?

Je hebt de cursussen Sportmassage paard I en II gevolgd en je wilt doorgaan om erkend sportmasseur bij paarden te worden. Maar het kan ook zijn dat je zo bent gegrepen door de kennis die je hebt opgedaan tijdens de eerste twee modules sportmassage paard dat je nog meer wilt weten.

Startdata & vervolgdata van deze opleiding

 • Start:
  | Aeres Hippisch Centrum
  Vervolgdata
  Schrijf je in

LesdagenĀ 

De cursus bestaat uit vijf lesdagen waarin zowel theorie als praktijk behandeld wordt. Het examen wordt op dag 6 afgenomen. Het examen bestaat uit een praktijk- en theorie gedeelte. 

Docenten

Docenten van de opleiding zijn Guy Blom en Yoni Blom. Beiden vooraanstaand dierenfysiotherapeut. Guy Blom is tevens de cursusleider van de opleiding en docent van de post HBO-opleiding Fysiotherapie bij dieren.

Erkenning

De opleiding tot paardensportmasseur bestaat uit drie modules en afsluitend een examen. Na het succesvol afronden van de opleiding ontvang je een getuigschrift en kun je aan de slag als erkend paardensportmasseur en kom je in het Register gediplomeerde erkende paardensportmasseurs.

Na het behalen van deze opleiding kun je je aanmelden voor de toelatingstoets van Vereniging Paarden Sportmasseurs Nederland (VPSN) en kun je je aansluitend registeren als erkend paardensportmasseur. Voor meer informatie kun je terecht op de website van de VPSN.

Meer informatie

Partners van Aeres Training Centre Barneveld