Paardenvoeding 4 - Voeding van het paard met onder- of overgewicht, insulineresistentie en hoefbevangenheid

Cursussector
Hippische sector
Vakgebieden
Hippische onderneming
Vakgebieden
Diervoeding

Heb jij de cursus Paardenvoeding 2 gevolgd, dan heb je al kennisgemaakt met elementen uit deze cursus. Op verzoek van veel cursisten wordt die opgedane kennis verdiept in de module Paardenvoeding 4. Tijdens deze cursusdag wordt uitgebreider stilgestaan bij voeding van paarden met onder- of overgewicht, insulineresistentie en hoefbevangenheid.

  • Aeres Training Centre Barneveld
  • 1 dag
  • 09:15 - 16:30
  • Circa 16 cursisten

Voor wie?

Je houdt je bezig met het begeleiden van sportpaarden en/of je bent werkzaam in de gezondheidszorg voor paarden.

Startdata & vervolgdata van deze cursus

  • Start:
    | Aeres Training Centre Barneveld
Ook interessant voor jou is de Paardenvoeding leerlijn >

Vooropleiding

Deze cursus kun je volgen als je Paardenvoeding 1 en Paardenvoeding 2 succesvol hebt afgerond.

Inhoud

In deze vierde module paardenvoeding wordt dieper ingegaan op de voeding van paarden en pony’s met onder- of overgewicht. Ook kom je meer te weten over de hiermee geassocieerde voeding gerelateerde aandoeningen als insuline resistentie, hoefbevangenheid en Equine Metabolic Syndrome (EMS). Deze cursus bestaat uit een theoretisch inleidend deel dat ingaat op de rol van zetmeel/suikers en fructaanopname door het paard. Daarnaast ga je opnieuw aan de slag met het CVB boekje en het rantsoenprogramma. Je leert nu theoretische richtlijnen te vertalen naar een praktisch rantsoen. Ook een aantal management & voedingsmaatregelen (graasmasker, weken, etc.), die worden toegepast bij paarden met een gerelateerde conditie of aandoening komen aan bod. Een demonstratie van verschillende voedingsmiddelen maakt de dag extra leerzaam en compleet!

Accreditatie

Deze cursus is geaccrediteerd door de Nederlandse Vereniging voor Fysiotherapie bij dieren (NVFD) met 3 punten.  De KNHS beoordeeld deze cursus met 35 licentiepunten voor instructeurs en licentiehouders.

Meer informatie

Partners van Aeres Training Centre Barneveld