Paardenvoeding 3 - Voeding van het paard met spier- en locomotieproblemen en problemen aan het maagdarmkanaal

Cursussector
Hippische sector
Vakgebieden
Hippische onderneming
Vakgebieden
Diervoeding

De derde module van de cursussen paardenvoeding is een theoretische verdieping waarin de relatie tussen voeding en gezondheid van sportpaarden centraal staat. De nadruk ligt op voeding gerelateerde aandoeningen m.b.t. het locomotieapparaat en het maagdarmkanaal. Ook deze cursus wordt gegeven op hbo-niveau.

  • Aeres Training Centre Barneveld
  • 1 dag
  • 09:15 - 16:30
  • Circa 16 cursisten

Voor wie?

Je houdt je bezig met het begeleiden van sportpaarden en/of je bent werkzaam in de gezondheidszorg voor paarden.

Startdata & vervolgdata van deze cursus

  • Start:
    | Aeres Training Centre Barneveld
Ook interessant voor jou is de  Paardenvoeding leerlijn >

Resultaat

Je krijgt inzicht in de rol van voeding bij diverse locomotie- en spierproblemen, en van de meest voorkomende maag- en darmproblemen bij paarden. Daarnaast krijg je inzicht welke nutritionele strategieën paarden met specifieke aandoeningen kunnen ondersteunen, of juist niet. Je leert welke maatregelen je zelf kunt nemen en wanneer het verstandig is om met een nutritionist samen te gaan werken.

Vooropleiding

Deze cursus kun je volgen als je Paardenvoeding 1 en Paardenvoeding 2 succesvol hebt afgerond.

Vervolg

Werk je in de paardenwereld en heb je deze cursus succesvol afgerond, dan kun je verder met:

Accreditatie

Deze cursus is geaccrediteerd door de Nederlandse Vereniging voor Fysiotherapie bij dieren (NVFD) met 3 punten.  De KNHS beoordeeld deze cursus met 35 licentiepunten voor instructeurs en licentiehouders.

De docent

David van Doorn is landbouwkundig ingenieur (Dierhouderij/Veehouderij) en heeft zijn master “Animal Science” behaald aan Wageningen University & Research Center. Daarnaast is hij gepromoveerd op het thema fosfor absorptie bij het paard bij de Afdeling Voeding, Faculteit der Diergeneeskunde, Universiteit Utrecht. Zijn huidige beroep is Equine Nutrition Consultant en -docent. Sinds 2010 is hij ook parttime docent/onderzoeker paardenvoeding aan de Leerstoel Voeding, van de Faculteit Diergeneeskunde, Universiteit Utrecht dat onderdeel is van het Centrum Diervoeding (WUR). 

David vind het als docent van een cursus inspirerend om vakkennis over te dragen en te discussiëren met gemotiveerde professionals.

Meer informatie

Partners van Aeres Training Centre Barneveld