Paardenvoeding 2 - Voeding van het (gezonde) sportpaard

Cursussector
Hippische sector
Vakgebieden
Hippische onderneming
Vakgebieden
Diervoeding

Met de basiskennis van Paardenvoeding 1 op zak, kun je door met deze ‘live’ cursus in Barneveld. Op deze cursusdag staat de voeding van het (gezonde) sportpaard centraal. Ook deze leerstof staat op zichzelf, maar geeft je de noodzakelijke voorkennis als je door wilt met de volgende module Paardenvoeding 4.

  • Aeres Training Centre Barneveld
  • 1 dag
  • 09:15 - 16:30
  • Circa 16 cursisten

Voor wie?

Je houdt je bezig met het voeren, houden, verzorgen en begeleiden van sportpaarden of je wilt/moet hierover professioneel advies kunnen geven.

Startdata & vervolgdata van deze cursus

  • Start:
    | Aeres Training Centre Barneveld
Ook interessant voor jou is de Paardenvoeding leerlijn > 

Resultaat

Na het volgen van deze cursus heb je veel kennis over voerstrategieën voor verschillende sportdisciplines. Op basis van deze basisprincipes kun je beter rantsoenen voor sportpaarden evalueren. Je leert deze principes ook toe te passen door gebruik te maken van een online rekenprogramma. Daarbij krijg je inzicht in enkele basisprincipes van de bewegingsfysiologie die gerelateerd zijn aan de voeding. Daarnaast leer je welke energiebronnen aangewend kunnen worden voor prestatie. Tot slot kom je meer te weten over de toepassingen van mineralen, vitaminen, elektrolyten en diverse supplementen.

Accreditatie

De cursus Paardenvoeding 2 is met 3 punten geaccrediteerd door de Nederlandse Vereniging voor Fysiotherapie bij dieren (NVFD). De KNHS beoordeeld deze cursus met 35 licentiepunten voor instructeurs en licentiehouders.

Vooropleiding

Paardenvoeding 1 - Online basiscursus paardenvoeding

Kun je op basis van opleiding of ervaring aantonen dat je beschikt over voldoende kennis voor het samenstellen van het rantsoen op basis van het voedernormenboekje, dan is het mogelijk vrijstelling te krijgen van de basiscursus Paardenvoeding 1.

Vervolg

Heb je deze cursus succesvol afgerond, dan kun je verder met:

De docent

David van Doorn is landbouwkundig ingenieur (Dierhouderij/Veehouderij) en heeft zijn master “Animal Science” behaald aan Wageningen University & Research Center. Daarnaast is hij gepromoveerd op het thema fosfor absorptie bij het paard bij de Afdeling Voeding, Faculteit der Diergeneeskunde, Universiteit Utrecht. Zijn huidige beroep is Equine Nutrition Consultant en -docent. Sinds 2010 is hij ook parttime docent/onderzoeker paardenvoeding aan de Leerstoel Voeding, van de Faculteit Diergeneeskunde, Universiteit Utrecht dat onderdeel is van het Centrum Diervoeding (WUR).

David vind het als docent van een cursus inspirerend om vakkennis over te dragen en te discussiëren met gemotiveerde professionals.

Meer informatie

Partners van Aeres Training Centre Barneveld