Deze 2-daags cursus is een vervolg op de eerste cursus Houding en zit - De sleutel tot succes. Tijdens deze cursus gaan we dieper in op het analyseren en verbeteren van de houding en zit van de ruiter: Hoe je zit is hoe je inwerkt! Als je het effect van het zitten en bewegen van de ruiter en wat dit voor gevolg heeft voor de verschillende houdingen dieper wilt analyseren, dan is deze cursus interessant voor jou! 

Deze cursus bestaat uit een combinatie van theorie en praktijk. In de praktijk werken we met Joker the Horse S(t)imulator, met de Balance Coach, met oefeningen op de grond en begeleiding te paard. De centrale thema’s zijn stabiliteit en mobiliteit. Je krijgt kennis aangereikt over de meest voorkomende disbalans in onder – en bovenlichaam van de ruiter en krijgt handreikingen om deze weer met elkaar in evenwicht brengen om zo houding, zit en inwerking te optimaliseren.
  • Aeres Training Centre Barneveld
  • 2 dagen
  • 16:00 - 21:30
  • Circa 12 cursisten
Talent voor groei

Voor wie?

Je hebt de eerste module van de cursus Houding en zit- De sleutel tot succes gevolgd, je wilt je kennis hierover verdiepen en nog meer leren over de inwerking van de houding en zit. Je wilt weten hoe je praktisch en methodisch houding en biomechanica van de ruiter kunt analyseren en beïnvloeden.

Is dit waar jij naar op zoek bent dan ben je van harte welkom!

Accreditatie

De cursus Houding en zit is met 12 punten geaccrediteerd door de Nederlandse Vereniging voor Fysiotherapie bij dieren (NVFD). De KNHS beoordeeld deze cursus met 35 licentiepunten voor instructeurs en licentiehouders.

Startdata & vervolgdata van deze cursus

  • Start:
    Vervolgdata
    Schrijf je in
Heb je de eerste cursus van Houding en zit - de sleutel tot succes nog niet gevolgd? Klik hier >

Docenten

Roos Dyson heeft de 4-jarige opleiding Paardensport in Deurne succesvol afgerond. Daarnaast is ze gediplomeerd zitcoach en heeft ze haar eigen bedrijf. Hier geeft ze veel privélessen en clinics in binnen- en buitenland. Roos rijdt van jongs af aan, heeft altijd in de paarden gewerkt en kan zich een leven zonder paarden niet voorstellen. In haar jongere jaren heeft ze veel jonge springpaarden opgeleid, tegenwoordig komt ze met haar twee eigen paarden uit in de Prix St. Georges dressuur. In het jaar dat ze haar eigen bedrijf begon (2009), is Roos zich gaan specialiseren in houding en zit. ‘Twee happy athletes graag’ is haar motto. Haar ideaal: blije paarden krijgen door van de ruiters betere atleten te maken. Een functionele zit kan iedereen leren, volgens Roos. Of zoals ze zegt: ‘Perfect paardrijden kan niemand, maar beter paardrijden, dat kan iedereen!" 

Barbara Faber is Hippisch Sportoefentherapeut. Als amazone en oefentherapeut Mensendieck heeft zij haar kennis en ervaring als houdings- en bewegingsdeskundige gebundeld. In haar praktijk begeleidt Barbara talloze combinaties van recreatief tot subtop naar optimale houding, zit, ademtechniek en ontspanning. Geïntrigeerd door het afstemmen van biomechanica van ruiter en paard begeleidt Barbara ruiters met de methode Mensendieck. 95 procent van haar cliënten bestaat uit ruiters. Hiermee is Barbara’s droom uitgekomen; ze draagt bij aan gezond, duurzaam en paard-vriendelijk paardrijden! Barbara is medeoprichtster van het landelijke netwerk Hippische Sportoefentherapie. Daarnaast ontwikkelde zij de Balance Coach, een zadelkruk die met geavanceerde software de bewegingen van de onderrug terugkoppelt en inzichtelijk maakt.

Meer informatie

Partners van Aeres Training Centre Barneveld