In Amerika is Hunter-Jumper Equitation (HJEH) al jaren de meest populaire springsport. Nadat HJEH afgelopen jaar is gestart met het organiseren van wedstrijden en competities in Nederland groeit de belangstelling in ons land. Het doel van HJEH is een nog grotere groep paardenliefhebbers te laten genieten van de springsport, waarbij het niet om de hoogte van de hindernissen gaat en tijd geen rol speelt. De focus ligt op de beoordeling van rijstijl, balans en ritme in het parcours. Pak deze kans en ontwikkel je in de paard-vriendelijke rijstijl van HJEH, en begeleid beginnende ruiters tot en met getalenteerde of ervaren springruiters in deze voor Nederland relatief jonge discipline van de hippische sector.

Tijdens de opleiding leer je unieke rijtechnieken, trainingsmethoden en de doelstelling van de wedstrijdstructuur waardoor je effectief leert coachen en jezelf en/of je klant voorbereiden op HJEH-competities. Daarnaast wordt ruim aandacht besteed aan paard/ponyselectie, de evaluatie van de paarden, de uitrusting en het werken aan de rijstijl. De focus ligt op persoonlijke rijvaardigheden en feedback van andere ruiters, waarmee jij een gedegen HJEH-lesplan leert opstellen. De opleiding Hunter-Jumper Equitation is een aanvulling voor elke paardenprofessional die lesgeeft. Daarnaast kom je in contact met ervaren professionals uit de Verenigde Staten. Dit biedt de cursist de kans direct vragen te stellen, meningen uit te wisselen en vooral veel informatie op te zuigen van Amerikaanse HJEH-experts die hun ervaringen graag delen.

Hunter Jumper Equitation logo

  • Aeres Hippisch Centrum
  • 20 dagen
  • 19:00 - 22:00
  • Circa 12 cursisten

Voor wie?

Je werkt met (sport)paarden of het is je passie, en je wilt meer weten over de mogelijkheden van de unieke stijl van rijden bij Hunter-Jumper Equitation.  

Docenten

Joan Scharffenberger-Laarakkers heeft enorm veel ervaring opgedaan als lid van het United States Equestrian Team, waar ze tien jaar onderdeel van is geweest. Joan behaalde talrijke WK-overwinningen, werd als junior ‘Number One Rider of the Year’ en reed op verschillende succesvolle top Hunter-paarden. Ze leerde de kneepjes van het vak van George Morris, grondlegger van Hunter-Jumper Equitation in de Verenigde Staten.

Patricia Bade van Motman heeft Hunter-Jumper Equitation Holland opgericht. De in Soest woonachtige Amerikaanse Patricia is een paardenvrouw in hart en nieren, en heeft meer dan 25 jaar ervaring in het lesgeven in HJEH-rijvaardigheid aan kinderen, volwassenen en in het opleiden van jonge springpaarden.

Meer informatie

    • De opleiding is inclusief koffie en thee en het gebruik van schoolpaarden. Tijdens de cursus wordt gebruik gemaakt van de paarden die op het Aeres Hippisch Centrum aanwezig zijn. Je hoeft niet zelf een paard mee te nemen. De opgedane kennis van de cursus kun je thuis toepassen op je eigen paard. 
    • De opleiding is Engels en Nederlandstalig. De lesstof zal in het Engels worden aangeleverd.