Je kunt je vast je eerste paardenmomenten nog herinneren...‘Op welke pony mag ik rijden?’ ‘Geeft Marlies jouw paardrij instructeur wel les vandaag op de manege?’ Het moment waarop je de rest van de wereld vergeet, mede mogelijk gemaakt door een onvergetelijke instructeur. Iemand die jou leert paardrijden en plezier, vertrouwen en kennis bijbrengt. De passie voor de manege is hier begonnen. Wil jij ook graag leren lesgeven en ruiters deze passie bijbrengen? Dan is de opleiding Aspirant Paardrij instructeur - manage iets voor jou! Als deelnemer Aspirant Paardrij instructeur - manege leer je alles over paardrijles geven op een manege. Na het volgen van deze opleiding kun je doorgaan met de opleiding tot Manege instructeur basissport. De Aspirant Paardrij instructeur - Manege is erkend door de KNHS onder de titel Aspirant Manege Instructeur niveau 2. Je ontvangt daarom na afloop ook een diploma met die opleidingstitel.

 • Aeres Hippisch Centrum
 • 20 dagen
 • 19:00 - 22:00
 • Circa 12 cursisten

Voor wie is de aspirant paardrij instructeur - Manege opleiding

Deze opleiding is bedoeld voor iedereen die graag groepslessen wil geven aan kinderen en/of volwassenen op een manege. Als je een paardenopleiding wilt volgen, dan is dit dé opleiding voor jou! Ook is deze opleiding geschikt voor mensen die paardrij instructeur willen worden naast hun huidige baan.

Aspirant manege instructeur video

Startdata & vervolgdata van de opleiding Aspirant Paardrij instructeur - Manege

 • Start:
  | Aeres Hippisch Centrum
  Vervolgdata
  Schrijf je in

Toelatingseisen

 • Je kunt minimaal een 60 cm parcours springen.
 • Je dressuurniveau is minimaal F12/D12 of L1 bij de KNHS.

Overige voorwaarden:

 • Je hebt bij aanvang van de opleiding een manege gevonden om 40 uur stage te lopen m.b.t. het lesgeven en het compleet maken van je portfolio.*
 • Je bent bij aanvang van de opleiding lid van de KNHS.

*De stagebegeleider beschikt minimaal over een ORUN niveau- 3 diploma of NHB diploma (niveau 4).

Resultaat

Als je de opleiding Aspirant Paardrij instructeur - Manege met een voldoende afrondt mag je manege groepslessen geven aan beginnende kinderen en volwassenen. Je bent bevoegd om op een accommodatie met een veiligheidscertificaat les te geven aan de hand van een voorgeschreven lesplan van een ORUN 3 instructeur. Je kunt ook de ruiteropleiding  ‘Leer paardrijden met plezier’ (Brons) van de KNHS verzorgen. Je mag nu officieel paardrijles geven! Daarnaast heb je laten zien dat je zelf op het gestelde niveau een paard kunt trainen.
Je bent enthousiast, kan omgaan met klanten en draagt met plezier de verantwoordelijkheid voor een groep mensen en paarden.

 

Erkend door KNHS

De opleiding Aspirant Paardrij instructeur - Manege is erkend door de KNHS (Aspirant manege instructeur). Jij mag jezelf Aspirant manege instructeur noemen na het succesvol afronden van deze opleiding. Daarnaast is er de mogelijkheid om je als instructeur te verzekeren. Je hebt dan je ORUN-erkende lesbevoegdheid. Voor het niveau 2 diploma is een lidmaatschap van de KNHS verplicht.

Meer informatie

Partners van Aeres Training Centre Barneveld