Je kunt je vast je eerste paardenmomenten nog herinneren...‘Op welke pony mag ik rijden?’ ‘Geeft Marlies wel les?’ Het moment waarop je de rest van de wereld vergeet, mede mogelijk gemaakt door een onvergetelijke instructeur. Iemand die jou leert paardrijden en plezier, vertrouwen en kennis bij brengt. De passie voor de manege is hier begonnen. Wil jij ook graag leren lesgeven en ruiters deze passie bijbrengen? Wil jij werken met zowel paarden, kinderen en volwassenen? Dan is deze opleiding iets voor jou! Na het volgen van deze opleiding kun je doorgaan met de opleiding tot Manege instructeur basissport.

  • Aeres Hippisch Centrum
  • 20 dagen
  • 19:00 - 22:00
  • Circa 12 cursisten

Voor wie

Voor iedereen die graag groepslessen wil geven aan kinderen en/of volwassenen op een manege. Ook is deze cursus geschikt voor mensen die instructeur willen worden naast hun huidige baan.

Toelatingseisen

  • Je kunt minimaal een 60 cm parcours springen.
  • Je dressuur niveau is minimaal F6/D6 of B bij de KNHS.

Overige voorwaarden:

  • Je hebt bij aanvang van de opleiding een manege gevonden om 40 uur stage te lopen m.b.t. het lesgeven en het compleet maken van je portfolio.
  • Je bent bij aanvang van de opleiding lid van de KNHS.

Om je toelating te toetsen ontvangen wij graag, naast je inschrijving, bewijsstukken van één of meerdere, bovenstaande toelatingseisen. Je kunt dit mailen naar atc.barneveld@aeres.nl ovv van je naam en 'toelating Aspirant manege instructeur'. Voldoe je nog niet helemaal, maar zou je de opleiding wel heel graag willen volgen, neem dan contact met ons op.

Resultaat

Als je de opleiding met een voldoende afrondt mag je manege groepslessen geven aan beginnende kinderen en volwassenen. Je bent bevoegd om op een accommodatie met een veiligheidscertificaat les te geven aan de hand van een voorgeschreven lesplan van een ORUN 3 instructeur. Je kunt ook de ruiteropleiding  ‘Leer paardrijden met plezier’ (Brons) van de KNHS verzorgen. En je hebt laten zien dat je zelf op het gestelde niveau een paard kunt trainen.
Je bent enthousiast, kan omgaan met klanten en draagt met plezier de verantwoordelijkheid voor een groep mensen en paarden.

 

Erkend door KNHS

De opleiding Aspirant manege instructeur is erkend door de KNHS. Dit betekent dat je na het succesvol afronden van de opleiding je jezelf Aspirant manege instructeur mag noemen en de mogelijkheid hebt om je als instructeur te verzekeren. Je hebt dan je ORUN-erkende lesbevoegdheid. Voor het Niveau 2 diploma is een lidmaatschap van de KNHS verplicht.

Vervolg

Na het behalen van jouw diploma is het mogelijk om door te stromen naar de opleiding Manege instructeur basissport.

Meer informatie

  • Docenten Nienke Hesseling en Gerd van Delden verzorgen de lessen tijdens de cursus Aspirant manege instructeur. Bij de start van de cursus krijg je uitleg over de PvB' s, je portfolio en het programma. Daarnaast zijn er tijdens de cursus meerdere theorielessen over de rijtechniek van dressuur en springen, voeding en gezondheid, het beoordelen van paarden, didactiek en pedagogiek, omgang en verzorging van paarden. Bij de praktijklessen komt het rijden en de techniek maar ook het lesgeven aan bod.

  • De prijs van de opleiding is inclusief theorie- en praktijk examen en gebruik van onze schoolpaarden.