Rontgenologie voor paraveterinairen

Cursussector
Gezondheidszorg
Vakgebieden
Dierenartspraktijk

Als jij jezelf wilt blijven ontwikkelen als dierenartsassistent, dan kun je dat bijvoorbeeld doen op het gebied van röntgenologie. In deze vierdaagse cursus word je breed geïnformeerd over alle aspecten van dit belangrijke onderdeel van de dierenartsenpraktijk. Je kunt na de cursus niet alleen röntgenfoto’s maken, maar weet ook ziektebeelden te herkennen, waardoor je van nog grotere waarde kunt zijn als paraveterinair dierenartsassistent.

 • Aeres Training Centre Barneveld
 • Volgt z.s.m.
 • Volgt z.s.m.
 • Volgt z.s.m.
Talent voor groei

Voor wie?

Dierenartsassistenten die röntgenfoto's maken in de praktijk voor gezelschapsdieren of dat binnenkort gaan doen.

Resultaat

Na afloop van de cursus kun je goed en verstandig omgaan met röntgenologie voor gezelschapsdieren, je weet de patiënt goed te positioneren voor de foto’s en krijgt meer inzicht in het beoordelen van röntgenfoto’s.

Inhoud

Tijdens deze vierdaagse cursus wordt aandacht besteed aan de basisprincipes van de opnametechniek en stralingsbescherming in de veterinaire praktijk. Je leert om de kwaliteit van de opnames te beoordelen en wanneer nodig te verbeteren. De meest voorkomende opnamerichtingen van de thorax, het abdomen en de extremiteiten komen aan bod, waarbij tevens ingegaan wordt op de anatomie. Om een of ander te verduidelijken zullen naast de normaalbeelden ook een aantal röntgenologische ziektebeelden besproken worden.

Je krijgt de kans om te oefenen met het maken van verschillende röntgenopnamen in ons Paraveterinair trainingscentrum in Barneveld. Hierbij gaat het niet alleen om het positioneren, maar ook om correcties van belichting en contrast. Tijdens de cursus wordt geoefend met een hond of een kat als ook uit oogpunt van dierenwelzijn met een professionele dummy.

De docenten

Dorien Willems en Martijn Beukers zijn beiden als radioloog werkzaam bij de afdeling Diagnostische Beeldvorming op de Faculteit Diergeneeskunde in Utrecht. Vanuit hun achtergrond als dierenarts en hun ruime ervaring op het gebied van röntgenologie zullen zij een gevarieerde praktijkgerichte cursus verzorgen.

De startdatum is nog niet bekend. Laat je gegevens achter via onderstaande button en wij houden je op de hoogte.

Meer informatie

 • Onderwerpen

  • Ontstaan en effecten van röntgenstraling
  • Veiligheid bij het maken van foto’s
  • Opnametechnieken
  • Kwaliteitsbeoordeling van röntgenfoto’s
  • Röntgenologische ziektebeelden

  De startdatum is nog niet bekend.