De spoedpatiënt: Help er komt een spoedje aan!

Cursussector
Gezondheidszorg
Vakgebieden
Dierenambulance
Vakgebieden
Dierenartspraktijk

Het is ontzettend belangrijk om spoedgevallen snel te herkennen en te beoordelen, zodat de juiste zorg op tijd kan worden verleend. De paraveterinair speelt hierbij een cruciale rol. Zij zijn vaak de eerste die de eigenaar aan de telefoon hebben of de patiënt zien wanneer deze binnenkomt. Maar hoe kun je het triageproces, zowel aan de telefoon als in de wachtkamer, zo goed mogelijk uitvoeren? Wat kan even wachten en wat kan absoluut niet? Welke voorbereidingen kun je treffen voordat de spoedpatiënt arriveert en hoe beoordeel je de urgentie zodra deze wordt binnengebracht? Wat is jouw rol als paraveterinair hierin en hoe kun je jouw vaardigheden optimaal benutten?

Stel je voor: er belt een meneer die zich zorgen maakt over zijn hond. De hond hoest nu al een tijd. Meneer heeft tijdens de wandeling in het park gezien dat de hond behoorlijk kortademig werd en het hoesten is sinds vandaag toch ook wel wat meer dan anders. Verder voelt de hond zich ogenschijnlijk niet ziek. De agenda staat helemaal vol met afspraken en de dierenarts heeft de strenge opdracht gegeven NIKS meer in te plannen voor vandaag behalve ‘echte’ spoed. Maar hoe bepaal je of iets spoed is over de telefoon? Welke vragen stel je om tot een juiste conclusie te kunnen komen?
 • Aeres Training Centre Barneveld
 • 2 dagen
 • 10:00 - 16:30
 • Circa 14 cursisten
Talent voor groei

Voor wie?

Als je meer uitdaging in je werk wil en een echte steun voor de dierenarts wil worden bij de voorbereiding en afhandeling van spoedgevallen, dan is deze tweedaagse cursus wat voor jou!

De cursus is bestemd voor paraveterinair dierenartsassistenten die al enige werkervaring hebben en werkzaam zijn in een gezelschapsdieren- of gemengde praktijk en zich verder willen ontwikkelen in de opvang en behandeling van spoedpatiënten.

Startdata & vervolgdata van deze cursus

 • Start:
  | Aeres Training Centre Barneveld
  Vervolgdata
  Schrijf je in

Erkenning & certificering

 Jouw algemene kennis over spoedeisende hulp is vergroot en geeft je handvaten om in de praktijk spoedpatiënten direct te (h)erkennen, optimale spoedopvang te bieden en samen met de dierenarts verder te behandelen. Een spoedpatiënt geeft geen stress meer, maar maakt jouw werk uitdagender en vergroot jouw werkplezier. Op die manier ben je van enorme meerwaarde tijdens het werk in de eerste lijn, of kan je zelfs aan de slag in een spoedkliniek.

Meer informatie

Partners van Aeres Training Centre Barneveld