De spoedpatiënt: Help er komt een spoedje aan!

Cursussector
Gezondheidszorg
Vakgebieden
Dierenambulance
Vakgebieden
Dierenartspraktijk

Als paraveterinair dierenartsassistent ben jij de belangrijkste schakel in de praktijk tijdens de triage. Jij bent de persoon die de eigenaar hoort aan de telefoon of als eerste ziet in de praktijk. Maar hoe voer je een (telefonische) triage zo goed mogelijk uit? Wat kan even wachten, en wat absoluut niet? Wat kan je klaarleggen voordat de spoedpatiënt op de praktijk is, en wat is jouw rol als paraveterinair als er een spoedpatiënt wordt binnengebracht?

Stel je voor: er belt een meneer die zich zorgen maakt over zijn hond. De hond hoest nu al een tijd. Nu heeft meneer tijdens de wandeling in het park gezien dat de hond behoorlijk kortademig werd en het hoesten is sinds vandaag toch ook wel wat meer dan anders. Verder voelt de hond zich ogenschijnlijk niet ziek. De agenda staat helemaal vol met afspraken en de dierenarts heeft de strenge opdracht gegeven NIKS meer in te plannen voor vandaag behalve ‘echte’ spoed. Maar hoe bepaal je of iets spoed is over de telefoon? Welke vragen stel je om tot een juiste conclusie te kunnen komen?

  • Aeres Training Centre Barneveld
  • 2 dagen
  • 10:00 - 16:30
  • Circa 14 cursisten
Talent voor groei

Voor wie?

De cursus is bestemd voor paraveterinair dierenartsassistenten die werkzaam zijn in een gezelschapsdieren- of gemengde praktijk en zich verder willen ontwikkelen in de opvang en behandeling van spoedpatiënten.

Wil je meer uitdaging in je werk, een echte steun voor de dierenarts worden bij de voorbereiding en afhandeling van spoedgevallen? Dan is deze tweedaagse cursus wat voor jou! De cursusleiding gaat er vanuit dat je al enige werkervaring hebt.

Erkenning & certificering

Jouw algemene kennis over spoedeisende hulp is vergroot en geeft je handvaten om in de praktijk spoedpatiënten direct te (h)erkennen, optimale spoedopvang te bieden en samen met de dierenarts verder te behandelen. Een spoedpatiënt geeft geen stress meer, maar maakt jouw werk uitdagender en vergroot jouw werkplezier. Op die manier ben je van enorme meerwaarde tijdens het werk in de eerste lijn, of kan je zelfs aan de slag in een spoedkliniek. 

Meer informatie

Partners van Aeres Training Centre Barneveld