Basiscursus medewerker dierenambulance

Cursussector
Gezondheidszorg
Cursussector
Dierverzorging
Vakgebieden
Dierenambulance

Als (aankomend) medewerker van een dierenambulance krijg je niet alleen met dieren te maken, maar ook met een heleboel andere aspecten. Deze cursus Medewerker dierenambulance vergroot jouw basiskennis op een leerzame, leuke, interactieve en praktische manier. Aan bod komt o.a. echte spoedgevallen herkennen, veilig hanteren en vervoeren van dieren, verzorging van dieren in tijdelijke opvang maar ook zaken als wet- en regelgeving komen aan bod en wat je wel en niet mag doen als (aankomend) dierenambulance medewerker.

 • Aeres Training Centre Barneveld
 • 2 dagen
 • 08:45 - 15:45
 • Circa 12 cursisten
Talent voor groei

Voor wie?

Je werkt als medewerker of vrijwilliger op een dierenambulance en je wilt jouw basiskennis over dieren, en over het verlenen van zorg en hulp vergroten.

Resultaat

Na het volgen van deze cursus heb je de brede en elementaire kennis opgedaan, die elke medewerker of vrijwilliger van een dierenambulancedienst moet hebben. Met deze kennis op zak, zal de voldoening in je belangrijke werk alleen maar groeien.

Startdata & vervolgdata van deze cursus

 • Start:
  | Aeres Training Centre Barneveld
  Vervolgdata
  Schrijf je in

Lesdagen en naslagwerk

De cursus bestaat uit twee intensieve en leerzame lesdagen waarin zowel de theorie als de praktijk aan bod komt. De onderwerpen worden geïllustreerd met veel foto's en filmpjes, en uiteraard oefen je ook op onze levende have in Barneveld. Om de vele onderwerpen nog eens na te lezen, krijg je een uitgebreid naslagwerk mee. Altijd handig, ook als je de opgedane kennis na een tijdje weer eens wilt opfrissen.

Vooropleiding

Je hebt geen bepaalde vooropleiding nodig. Wel is praktijkervaring bij de dierenambulance belangrijk.

Meer informatie

Partners van Aeres Training Centre Barneveld