Anesthesiologie voor hond en kat (STAP)

Cursussector
Gezondheidszorg
Vakgebieden
Dierenartspraktijk

Wil je meer weten van anesthesie (verdoving) bij hond en kat? Dan is dit een leerzame en leuke cursus. In vijf dagen leer je alle basistechnieken en handelingen waarmee je een hond of kat onder verdoving kunt brengen en het dier daar ook weer veilig uit krijgt. Een cursus vol antwoorden op talloze vragen. Antwoorden die jou gaan helpen anesthesieproblemen te voorkomen. En als er toch een probleem is, dan weet jij dat voortaan samen met je dierenarts op te lossen.

  • Aeres Training Centre Barneveld
  • 5 dagen
  • 10:00 - 17:00
  • Circa 12 cursisten
Talent voor groei

Voor wie?

Iedereen die werkzaam is in een gezelschapsdieren- of gemengde praktijk en meer willen weten over de anesthesiologie bij honden en katten. De cursusleiding gaat ervan uit dat je enige werkervaring in anesthesie bij gezelschapsdieren hebt.

Resultaat

Na afloop van de cursus is jouw algemene kennis over anesthesie enorm vergroot. En door die hoeveelheid extra kennis heb je voortaan genoeg handvaten om anesthesieproblemen, die je zo nu en dan in de praktijk tegenkomt, beter te verklaren en samen met je dierenarts op te lossen. Dat geeft je een veel veiliger gevoel als je met anesthesie gaat werken.

Inhoud

In deze vijfdaagse training worden voor de praktijk waardevolle onderwerpen behandeld die betrekking hebben op de verdoving van hond en kat. Welke verschillende anesthetica worden in de praktijk gebruikt en wat zijn de bijwerkingen? Daarnaast komen de meest gebruikte bewakingsmethoden aan bod: capnografie, ECG en pulse-oximetrie. Hierna worden de werking en de controle van het anesthesie-apparaat en de patiëntensystemen besproken. Ook is er aandacht voor veel voorkomende problemen tijdens de anesthesie en de mogelijke oplossingen daarvoor.

De cursus is erop gericht dat de theorie die wordt behandeld altijd aansluit bij de praktijk van alle dag. Als afsluiting van de cursus worden twee anesthesiegevallen onder de loep genomen waarbij van alles misgaat…

Docent

De cursus wordt gegeven door drs. Nicole Reens, dierenarts en anesthesiemedewerker humane anesthesie.

Vervolg

Meer informatie

Partners van Aeres Training Centre Barneveld