Aeres Dierfysiotherapie Tour: Para dressuur

Vakgebieden
Fysiotherapie voor dieren
Vakgebieden
Hippische onderneming
Cursussector
Gezondheidszorg
Cursussector
Hippische sector
Cursussector
Fysiotherapie bij dieren

Tijdens deze dierfysiotherapie tour dag worden drie combinaties gepresenteerd die actief zijn in de para paardensport. Deze combinaties zijn in verschillende graden actief en hebben dus ieder hun beperkingen waarmee zij dealen. Na elke praktijkdemo wordt de combinatie door zowel Dressuurstal van Baalen als de (dieren)fysiotherapeuten geëvalueerd. Elke demo van de praktijk wordt geëvalueerd door de hippische professional als de (dieren)fysiotherapeuten. Er wordt uitgebreid de kans geboden om inhoudelijk kennis en kunde te vergaren en uit te wisselen.

  • Dressuurstal van Baalen
  • 1 dag
  • 8:30 - 16:00
  • Circa 12 cursisten
Talent voor groei

Inhoud: Aeres Dierfysiotherapie Tour

Aeres Training Centre Barneveld vervolgt de cyclus ‘Aeres Dierfysiotherapie Tour: Dressuurstal Van Baalen. Het doel is dierenfysiotherapeuten en andere (hippische) professionals met het hippische werkveld te verbinden. Hierbij wordt het werkveld gepresenteerd door professionals die hun sporen verdiend hebben. Deze dierfysiotherapie tour is onderdeel van een cyclus, waarbij we meerdere bekende stallen gaan bezoeken en waarbij er op bekende locaties verschillende onderwerpen besproken gaan worden.

Dressuurstal van Baalen is de thuisbasis van Coby en Marlies van Baalen, hun team en alle leerlingen.
Daarnaast zijn zij de initiatiefneemster van de DVB Foundation. https://www.dvbfoundation.nl/

Deze zet zich in voor het ondersteunen van therapeutisch paardrijden voor ruiters met een beperking. Op dressuurstal van Baalen trainen zij ruiters en paarden op alle niveaus, van beginnend tot Grand Prix niveau, met plezier naar succes. Daarnaast is dit voor meerdere para ruiters de thuisbasis (geweest). Glasten Krapels, actief in de Grade IV, wordt nog steeds intensief door Dressuurstal van Baalen begeleid. 

Eerder werd Demi Vermeulen, onder begeleiding van Debora Pijpers (nu bondscoach van het parateam van Ierland en zelf opgeleid door Coby en Marlies van Baalen), op de Olympische Spelen in RIO naar een zilveren medaille gecoacht.

Accreditatie

De Aeres dierfysiotherapie tour: Para dressuur is met 12 punten geaccrediteerd door de Nederlandse Vereniging voor Fysiotherapie bij Dieren (NVFD).

Voor wie?

Dierenfysiotherapeuten, fysiotherapeuten, dierenartsen en hoefsmeden.

Docenten dierfysiotherapie tour

De hoofdocenten zijn Marlies Ottevanger en Guy Blom. Onze gastdocent is Debora Pijpers, bondscoach van het para- team van Ierland. Zij begeleidde Demi Vermeulen naar een individuele zilveren medaille op de Paralympische Spelen in Rio.

Startdata & vervolgdata van deze cursus

Meer informatie

Partners van Aeres Training Centre Barneveld