Kynologisch instructeur B1 + B2 leerlijn (STAP)

Cursussector
Gedrag
Vakgebieden
Gedragstherapie
Vakgebieden
Hondenschool
Cursussector
Samengestelde cursussen

Heb jij module A ethologie gevolgd of ga je deze nog volgen? Wil jij alles leren over hondengedrag en weet je al zeker dat je kynologisch instructeur wilt worden? Dan kun je je direct inschrijven voor een combinatie van de twee modules waarmee jij kynologisch instructeur wordt. Hierdoor kun je optimaal gebruikmaken van de STAP-subsidie die je voor deze opleiding kan aanvragen.

Voor wie?

Iedereen die al zeker weet dat hij/zij kynologisch instructeur wilt worden. De modules zijn ook los te volgen. Wil je STAP-subsidie aanvragen, dan kun je beste voor deze leerlijn kiezen om optimaal gebruik te maken van het STAP-budget.

 • Dog Centre Kerkwijk
 • 13 dagen
 • 9:00 - 17:00
 • Circa 16 cursisten
Talent voor groei

Startdata & vervolgdata van deze cursus

 • Start:
  | Dog Center Kerkwijk
  Vervolgdata
  Schrijf je in
 • Start:
  | Dog Center Kerkwijk
  Vervolgdata
  Schrijf je in

Lesdagen en examen

Om kynologisch instructeur te worden doorloop je drie modules:

Om de leerlijn Kynologisch Instructeur module B1 + B2 te kunnen volgen, is het noodzakelijk dat je eerst Module A: Ethologie hond hebt afgerond. Bij deze eerste module leer je hoe honden communiceren en leren. Je krijgt inzicht in het gedrag (ethologie) van de hond. Je leert dit gedrag te lezen, waardoor je de hond beter kunt trainen en/of problemen kunt herkennen. Het gedrag van de hond is een ongelooflijk ingenieus spel van lichaamstaal. En hoe meer je daarvan weet, hoe interessanter het wordt.

Na de theorie over het gedrag van de hond, is het bij module B1: Kynologisch basis instructeur tijd voor de praktijk. In module B1 staan de basis-opvoedoefeningen van de hond centraal. Je leert hoe je een aantal opvoedingsoefeningen kunt overbrengen op de eigenaren van een hond. En vooral hoe je die eigenaren hierin optimaal kunt begeleiden. Hierbij gaat het om basisoefeningen als zit, af, plat, sta, hier, nee, wacht, wandelen zonder trekken, aandacht en spelen. Module B1 bestaat uit 4 lesdagen. Op de 5e en 6e dag staan de praktijktoetsen gepland.

Bij de module B2: Kynologisch instructeur gaat het leren verder waar de vorige is gestopt. Je leert lesgeven aan een groep, maar ook hoe je aan hondenbezitters een theorieles kunt geven. Je leert ook hoe je een cursusplan kunt maken, bijvoorbeeld voor een puppycursus. Module B2 bestaat uit 7 lesdagen waarna je aan de slag gaat op een stagebedrijf.

Als jij eraan toe bent, kun je binnen een jaar na je laatste lesdag praktijkexamen doen. De kosten van dit examen zijn €150,- en komen bovenop de totaalkosten van €1470,- voor de modules B1 en B2.

Meer informatie

Partners van Aeres Training Centre Barneveld