Kynologie module C: Begeleiding probleemgedrag hond (STAP)

Cursussector
Gedrag
Cursussector
Gezondheidszorg
Vakgebieden
Asiel, pension, kennel & cattery
Vakgebieden
Hondenschool
Vakgebieden
Gedragstherapie

Wil jij naast kynologisch (honden) instructeur ook kynologisch (honden) gedragstherapeut worden? Dan leer je in deze (verplichte) module meer over het ontstaan van probleemgedrag. Bijvoorbeeld hoe je de oorzaak van probleemgedrag kunt achterhalen. Je leert eerst de juiste diagnose van het probleemgedrag te stellen. Vervolgens leer je hoe je de beste behandelmethode kiest. En natuurlijk hoe je die behandelmethode kunt overbrengen op de eigenaar van de hond, zodat deze kan werken aan een blijvende oplossing.

  • Zie startdata & vervolgdata
  • 10 dagen
  • 09:30 - 16:30
  • Circa 21 cursisten

Voor wie

Je hebt de opleiding Kynologisch instructeur succesvol afgerond en wilt je kennis en inzetbaarheid als hondentrainer verbreden door deze aan te vullen met kennis over probleemgedrag. Wil je kynologisch (honden) gedragstherapeut worden? Dan is deze module een onderdeel van het totale opleidingstraject tot kynologisch gedragstherapeut.

Lesdagen

De cursus Kynologie module C: Begeleiding probleemgedrag hond bestaat uit 10 lesdagen. Een lesdag duurt van 9.30 uur tot 16.30 uur. De cursussen worden op verschillende locaties ingepland; in Barneveld, Den Haag en Kerkwijk. Onder het kopje “Startdata & vervolgdata van deze cursus” vind je de locatie van de cursus.

Twee van de tien lesdagen vinden in ieder geval plaats bij het Haags Dierencentrum in Den Haag. Als toelatingseis geldt dat je de opleiding Kynologisch instructeur succesvol hebt afgerond. Deze module is een verplichte module voor de opleiding tot Kynologisch gedragstherapeut.

Vooropleiding

Kynologie module B1: Kynologisch instructeur

Eventuele andere opleidingen in overleg met de cursusleiding.

Je bent toelaatbaar voor deze module als je binnen twee jaar de vorige module met een voldoende heb afgerond.

Vervolg

Heb je deze cursus succesvol afgerond? Dan kun je verder met:

Meer informatie

Partners van Aeres Training Centre Barneveld