Kynologie module A: Ethologie hond (STAP)

Cursussector
Gedrag
Cursussector
Gezondheidszorg
Vakgebieden
Asiel, pension, kennel & cattery
Vakgebieden
Hondenschool
Vakgebieden
Gedragstherapie

Wij mensen kunnen praten, lezen, kijken en informatie opslaan in onze hersenen. Maar hoe doen honden dat? Tijdens deze kynologie module A: Ethologie hond, kom je te weten hoe honden communiceren en leren. Je krijgt inzicht in het gedrag (ethologie) van de hond. Je leert dit gedrag te lezen, waardoor je de hond beter kunt trainen en/of problemen kunt herkennen. Het gedrag van de hond is een ongelooflijk ingenieus spel van lichaamstaal. En hoe meer je daarvan weet, hoe interessanter het wordt. De module Ethologie Hond is het fundament voor de opleidingen tot Kynologisch (honden) instructeur en Kynologisch (honden) gedragstherapeut.

 • Zie startdata & vervolgdata
 • 5 dagen
 • 09:30 - 16:00
 • Circa 24 cursisten

Voor wie

Honden zijn je hobby en daarom wil je hun gedrag beter leren begrijpen. Als je dat kunt, dan ben je in staat jouw hond beter te trainen en de relatie met je hond te verbeteren. Ook als je beroepsmatig geïnteresseerd bent en/of je wilt als Kynologisch instructeur of Kynologisch gedragstherapeut aan het werk is deze cursus de basis voor jouw professionele kennis over honden.

 

Startdata & vervolgdata van deze cursus

 • Start:
  | Dog Center Kerkwijk
  Vervolgdata
  Schrijf je in
 • Start:
  | Aeres Training Centre Barneveld
  Vervolgdata
  Schrijf je in

Lesdagen en examen

De module bestaat uit 4 lesdagen. De 5e datum is voor het examen van 2 uur. De cursussen worden op verschillende locaties ingepland; in Barneveld, Den Haag en Kerkwijk. Onder het kopje “Startdata & vervolgdata van deze cursus” vindt je de locatie van de cursus.

Op alle locaties kunnen wij rekening houden met de 1,5 meter afstand bij parkeren, de lunch en in het lokaal. Bij een lockdown zijn de lessen online te volgen. Hiermee kunnen we garanderen dat we te allen tijde van start gaan.

Vervolg

Heb je deze cursus succesvol afgerond? Dan kun je verder met:

Meer informatie

Partners van Aeres Training Centre Barneveld