Module K4: Kattengedragstherapeut

Cursussector
Gedrag
Vakgebieden
Asiel, pension, kennel & cattery
Vakgebieden
Gedragstherapie

Je bent toe aan de laatste stap: het praktijkexamen! Tijdens deze examendag word je getoetst op de praktijkkennis die je hebt opgedaan in Module K3: Oplossen probleemgedrag in de praktijk. Je gaat aan de slag met twee katten uit het asiel en voert twee opdrachten uit. Haal je voor beide een voldoende, dan kan de vlag uit. Je bent nu officieel Kattengedragstherapeut!

  • Haags Dierencentrum
  • 1 dagen
  • Volgt z.s.m.
  • Op maat

Voor wie

Voor iedereen die module K3 voor 1 november 2023 heeft afgerond. Katten zijn je hobby en daarom wil je meer weten over de begeleiding van probleemgedrag bij katten. Maar het kan ook zijn dat je daar meer van wilt weten omdat je werkt in een dierenartsenpraktijk, een cattery, een pension/asiel of een dierenspeciaalzaak. Daarnaast is de opleiding nuttig als je vrijwilliger bent op een dierenambulance. Of je hebt één grote wens: je wilt Kattengedragstherapeut worden.

Vooropleiding

Module K3: Oplossen probleemgedrag kat

Je bent toelaatbaar voor deze module als je binnen twee jaar de vorige module met een voldoende heb afgerond.

Examen en diploma

Op de examendag ga je aan de slag met twee katten uit het asiel, allebei met een ander probleem. Je begint met het stellen van een diagnose. Aan de hand daarvan bedenk je een passende therapie. Hierna begeleid je de medewerkers/vrijwilligers van het asiel bij het uitvoeren van de door jou bedachte therapie.

Deze probleemcases worden uitgevoerd onder begeleiding van één van de docenten van de opleiding. Als beide opdrachten door deze docent met een voldoende worden beoordeeld, ontvang je jouw diploma.

Inschrijven examen

De examenmodule wordt gepland in overleg met jou en je docent. Je kunt je via de button rechts inschrijven. Gerda Doedee neemt vervolgens contact met je op en jullie stellen samen een examendatum vast. Veel succes!

Bijscholing

Ben je voor deze laatste module geslaagd, dan word je elk jaar uitgenodigd voor een bijscholingsdag van gediplomeerde Kattengedragstherapeuten.

Landelijk register kattengedragstherapeuten

Als je bij Aeres Training Centre Barneveld bent afgestudeerd als kattengedragstherapeut, nemen wij je op in ons landelijk register. Hierin kunnen katteneigenaren en bezoekers van onze website zoeken naar een gedragstherapeut in de buurt.

Meer informatie

Partners van Aeres Training Centre Barneveld