Module K3: Oplossen probleemgedrag kat (STAP)

Cursussector
Gedrag
Vakgebieden
Asiel, pension, kennel & cattery
Vakgebieden
Gedragstherapie

Dit is de derde module van de opleiding Kattengedragstherapeut. In zes cursusdagen leer je een diagnose te stellen van het probleemgedrag van een kat. Aan de hand hiervan maak je een therapie op maat. Tot slot leer je hoe jij de klant kunt begeleiden in het uitvoeren van de door jouw bedachte therapie. Als je deze module hebt afgerond, kun je probleemgedrag steeds beter zelfstandig analyseren en een oplossing bedenken… Nog één module te gaan.

  • Haags Dierencentrum, Den Haag
  • 5 dagen
  • 10:00 - 16:30
  • Circa 12 cursisten

Voor wie

Je hebt Module K2: Ontstaan probleemgedrag kat - diploma afgerond. Katten zijn je hobby en daarom wil je meer weten over de begeleiding van probleemgedrag bij katten. Maar het kan ook zijn dat je daar meer van wilt weten omdat je werkt in een dierenartsenpraktijk, een cattery, een pension/asiel of een dierenspeciaalzaak. Daarnaast is de opleiding nuttig als je vrijwilliger bent op een dierenambulance. Of je hebt één grote wens: je wilt Kattengedragstherapeut worden.

Lesdagen en examen

Alle vijf lesdagen zijn een combinatie van theorie en praktijk met probleemkatten. Om voldoende ervaring op te doen met verschillende soorten probleemgedrag wordt de cursus gegeven in het Haags Dierencentrum. Als oefening begeleid je medewerkers/vrijwilligers van het asiel bij de uitvoering van de therapie. Op de zesde dag wordt de cursus afgesloten met een theorie-examen. De lessen zijn meestal op zondag. Na het succesvol afronden ontvang je een certificaat.

Vooropleiding

Module K2: Ontstaan probleemgedrag kat

Eventuele andere opleidingen kunnen ook volstaan. Om de mogelijkheden te bespreken kun je contact met ons opnemen.

Je bent toelaatbaar voor deze module als je binnen twee jaar de vorige module met een voldoende heb afgerond.

Vervolg

Heb je deze cursus succesvol afgerond? Dan kun je verder met:

Meer informatie

Partners van Aeres Training Centre Barneveld