Module K2: Ontstaan probleemgedrag kat (STAP)

Cursussector
Gedrag
Vakgebieden
Asiel, pension, kennel & cattery
Vakgebieden
Gedragstherapie

Steeds vaker wordt voor onze huiskatten hulp gevraagd bij gedragsproblemen. Deze module gaat dieper in op gedragsherkenning en op het ontstaan van probleemgedrag bij katten. Ook krijg je meer inzicht in de leerprincipes van de kat. Op welke manier leren katten? Hoe herken je het gedrag van katten? En wat kunnen de oorzaken zijn van ongewenst gedrag? Deze module is de tweede in een reeks van vier die je opleiden tot Kattengedragstherapeut. Een hele mond vol, maar dan weet je ook wat van de kat.

 • Aeres Training Centre Barneveld 
 • 5 dagen
 • 09:30 - 15:45
 • Circa 16 cursisten

Voor wie

Je hebt Module K1: Basis gedrag kat - verklaring van deelname afgerond. Katten zijn je hobby en daarom wil je meer weten over de begeleiding van probleemgedrag bij katten. Maar het kan ook zijn dat je daar meer van wilt weten omdat je werkt in een dierenartsenpraktijk, een cattery, een pension/asiel of een dierenspeciaalzaak. Daarnaast is de opleiding nuttig als je vrijwilliger bent op een dierenambulance. Of je hebt één grote wens: je wilt Kattengedragstherapeut worden.

Startdata & vervolgdata van deze cursus

 • Start:
  | Aeres Training Centre Barneveld
  Vervolgdata
  Schrijf je in

Lesdagen en examen

Deze module bestaat uit vier lesdagen en een ochtend examen. Elke lesdag is een levendige combinatie van theorie en praktijk. Om ervaring op te doen met het ‘lezen’ van het gedrag van katten wordt één van de lesdagen gehouden in onze praktijk omgeving van Aeres Training Centre Barneveld. De cursus wordt afgesloten met een theorie-examen. Na het succesvol afronden ontvang je een certificaat.

Vooropleiding

Module K1: Basis gedrag kat

Eventuele andere opleidingen kunnen ook volstaan. Om de mogelijkheden te bespreken kun je contact met ons opnemen.

Je bent toelaatbaar voor deze module als je binnen twee jaar de vorige module met een voldoende heb afgerond.

Vervolg

Heb je deze cursus succesvol afgerond? Dan kun je verder met:

Meer informatie

Partners van Aeres Training Centre Barneveld