Dierentrainers Academie

Het vak Dierentrainer is een uniek, niet alledaags beroep. Vaak werk je al in de dierenbranche en wil je je trainingsvaardigheden verbeteren. Of misschien heb je gewoon ‘iets met dieren’ en wil je meer leren over hun training, gedrag en welzijn. Dierentrainers Academie leert je op verantwoorde wijze het welzijn van dieren onder menselijke zorg te verhogen door training, verrijking, educatie en onderzoek.

Het trainen van dieren behoort, naast educatie, conservatie, onderzoek en verrijking tot een essentieel onderdeel van goede dierenverzorging en zou opgenomen moeten worden in een goed gedragsmanagement. Dieren trainen reduceert stress, bevordert natuurlijk gedrag en creëert een algemeen welbehagen. Alle lesstof is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek.

De oprichtster van de Dierentrainers Academie Toinny Lukken, heeft ruim 34 jaar als zeezoogdierentrainer bij het Dolfinarium in Harderwijk gewerkt. Toinny heeft ondertussen ruim 40 jaar ervaring in het trainen van allerlei soorten dieren zoals dolfijnen, orca’s, zeeleeuwen, walrussen en zeehonden. Maar ook huisdieren zoals honden, katten, konijnen, cavia’s, ratten en muizen, landbouwhuisdieren zoals koeien, paarden. Dierentuindieren zoals olifanten, giraffen en apen en erfdieren zoals geiten en schapen. Ze is gedragstherapeut voor honden en dierentuindieren en werkt al jarenlang samen met allerlei mbo en hbo dier gerelateerde opleidingen en de Nationale Politie.

 • verschillende locaties
 • Meerdere dagen
 • Ochtend/middag
 • Circa ... cursisten

Opleiding tot Expert Dierentrainer

De opleiding is ingedeeld in 8 modules en is zo opgebouwd dat je in een rustig tempo je eigen niveau kunt bepalen. Je bent niet verplicht de hele opleiding te volgen en kunt op ieder gewenst moment stoppen. We geven bewijzen van deelname, certificaten en een diploma uit, ondertekend door de directeur van de Dierentrainers Academie en de directeur van Aeres Barneveld.

 • Aspirant Dierentrainer
  Je start met module 1 en 2, welke je opleiden tot Aspirant Dierentrainer. 
 • Dierentrainer
  Module 3 en 4 leiden je op tot Dierentrainer die je kunt volgen als je de opleiding Aspirant Dierentrainer succesvol hebt behaald. 
 • Expert Dierentrainer 
  Als laatste volg je module 5,6 en 7. Die leidt je op tot Expert Dierentrainer. Samen met module 8 sluit je de hele opleiding af met een stage en bij goed gevolg ontvang je het diploma Expert Dierentrainer. 

Hierna word je opgenomen in de databank van Dierentrainers Academie als professioneel dierentrainer. Door het volgen van de opleiding en de opname in de databank krijg je een enorme voorsprong op het vinden van een leuke baan in de dierenwereld.

Korting bij inschrijven hele opleiding

Als je besluit de hele opleiding tot Expert Dierentrainer te volgen ben je 2 jaar aan het studeren in een tempo waarbij je eventueel nog een andere studie zou kunnen volgen of een baan ernaast kunt hebben. Besluit je je in te schrijven voor de hele opleiding in 1x, dan ontvang je 5% korting op het totaalbedrag wat toch al gauw oploopt tot ruim 300 euro, de kosten voor je stage heb je hiermee terugverdiend!

Maar je kunt je natuurlijk ook inschrijven voor de losse modules en per module te betalen. Ook bestaat de mogelijkheid om in 3 termijnen te betalen. Al met al een reden om een kijkje te nemen op de website van de Dierentrainers Academie!

De lessen zijn zó afwisselend en interessant! Ik sta iedere week weer te springen om naar school te gaan!

Uitspraak van een student

Visie en missie Dierentrainers Academie

Dierentrainers Academie is hét kenniscentrum en marktleider op het gebied van het verbeteren van de (trainings)vaardigheden van dierentrainers om zo het welzijn van dieren onder menselijke zorg te verbeteren. Doelstelling is om zo veel mogelijk mensen de gelegenheid te bieden opgeleid te worden tot professionele dierentrainer om zo dieren een beter bestaan te geven.

Dit doen we door onze schat aan kennis en praktische vaardigheden met jou te delen in de opleiding over hoe je dieren op een positieve manier kunt trainen. Op die manier willen we bijdragen aan een beter dierenleven in het algemeen.

 

Dierentrainers Academie is partner van Aeres Barneveld

Dierentrainers Academie is een innovatief en vooruitstrevend bedrijf en sinds 2018 partner van Aeres Barneveld. Beide opleidingsinstituten streven een gezamenlijk doel na: het dierenwelzijn op een hoger niveau zetten door kennisoverdracht.

Zodra je besluit in te schrijven voor een of meerdere modules, of voor een workshop, ga je een overeenkomst aan met Dierentrainers Academie. Aeres Barneveld is op geen enkele wijze hiervoor aansprakelijk te stellen.

Partners van Aeres Training Centre Barneveld