Kattentrimmen Module 1: Adviseur vacht- en lichaamsverzorging bij katten

Leer alles over katten trimmen. Iedereen die met katten werkt of kattenliefhebber is, weet hoe belangrijk een goede vachtverzorging is. Vooral ook: wat de gevolgen kunnen zijn van slechte vachtverzorging. In asielen, maar ook bij pensions of dierenartsen krijgt men regelmatig katten onder ogen met klitten of zelfs vervilte plekken in de vacht. Met de opleiding  Katten trimmen leer je alles over de verzorging van de vacht van katten.

 • Aeres Training Centre Barneveld
 •  3 dagen
 • 10:00 - 16:30
 • Circa 9-16 cursisten
Talent voor groei

Voor wie is de opleiding adviseur vacht- en lichaamsverzorging bij katten?

Deze module van de katten trim opleiding, is bedoeld voor kattenliefhebbers en/of iedereen die met katten werkt. Bijvoorbeeld je werkt in een kattenpension of een asiel. Maar ook iemand die een cattery heeft of die werkt als paraveterinair en behoefte heeft aan extra kennis en vaardigheden met betrekking tot de verzorging van de kattenvacht.

Startdata & vervolgdata van deze opleiding

 • Start:
  | Aeres Training Centre Barneveld
  Vervolgdata
  Schrijf je in

Katten trimmen: Adviseur vacht- en lichaamsverzorging bij katten

Je leert in deze module belangrijke zaken over kattengedrag, over het vervoer van katten, vachtsoorten, verschillende materialen die je kunt gebruiken bij de lichaamsverzorging van de kat en hoe je een kat kunt wassen en drogen.

Tijdens de opleiding katten trimmen worden katten ingezet uit de eigen cattery van Aeres Barneveld. Dat zijn sociale dieren die de vachtverzorging gewend zijn en waar cursisten op een veilige en diervriendelijke manier mee aan de slag kunnen. Het trimmen van een kat is een heel ander verhaal dan bij de hond. Een kat moet je toch echt wel anders benaderen en behandelen. Veel honden kun je vragen om op commando iets te doen, maar ‘zit en blijf’, dat kun je bij de meeste katten wel vergeten. Daarom vormen gedrag en het hanteren van katten een erg belangrijk onderdeel van de opleiding.

Vervolg onderdeel katten trimmen Module 2

Hierna kun je door met de opleiding:

Module 2 Kattentrimmen 

Meer informatie 

Opbouw opleiding Kattentrimmer

De opleiding tot Kattentrimmer is een modulaire opleiding. Om te starten aan de module Kattentrimmer moet je eerst de module “Adviseur vacht- en lichaamsverzorging” met voldoende hebben afgerond.

De opleiding tot Kattenentrimmer bestaat uit de volgende modules:

Aanvullende informatie

Partners van Aeres Training Centre Barneveld