Klauwverzorging bij schapen en geiten

Cursussector
Dierverzorging
Vakgebieden
Kinderboerderij

Wanneer je hobby- of bedrijfsmatig bezig bent met de verzorging van schapen en geiten, dan wil je natuurlijk alles van ze weten. Een belangrijk onderdeel van de gezondheid en welzijn bij schapen en geiten is een goede klauwverzorging. Tijdens deze eendaagse cursus leer je alles over de theorie en praktijk van de klauwverzorging.

  • Aeres Training Centre Barneveld
  • 1 dagen
  • 10:00 - 16:30
  • Circa 15 cursisten
Talent voor groei

Voor wie?

Iedereen die regelmatig bezig is met de verzorging van schapen en geiten en wil leren hoe je de klauwen in een optimale conditie houdt.

Resultaat

In één dag leer je hoe je op een verantwoorde manier zelf de klauwen van schapen en geiten kunt verzorgen. Na afloop van deze cursus ken je de basisprincipes van het klauwbekappen, ben je op de hoogte van de meest voorkomende klauwaandoeningen bij schapen en geiten en weet je hoe hiermee om te gaan.

Lesdagen en praktijktoets

Tijdens de lesdag wordt de theorie gecombineerd met de praktijk. Na een theoretische introductie in de ochtend, wordt het geleerde ’s middags in praktijk gebracht, eerst op dood materiaal en als het bekappen beheerst wordt op levende schapen en/of geiten.

Bewijs van deelname

Heb je deze module gevolgd, dan krijg je een bewijs van deelname.

Meer informatie

Partners van Aeres Training Centre Barneveld