Kinderboerderij Gemeente en Politiek

Cursussector
Dierverzorging
Vakgebieden
Kinderboerderij

Gemeente/politiek lijkt soms een onneembare vesting vol deuren die niet open gaan, net als jij ervoor staat. Toch is er altijd een weg te vinden om als kinderboerderij in gesprek te komen - en te blijven - met jouw gemeente. Je moet die weg alleen even leren kennen. En daar kan deze eendaagse cursus je goed bij helpen.

  • Aeres Training Centre Barneveld
  • 1 dagen
  • 10:00 - 15:45
  • Circa 16 cursisten
Talent voor groei

Voor wie?

Een praktische cursus voor kinderboerderijmedewerkers en/of -beheerders, die meer inzicht willen in samenwerkingsmogelijkheden tussen gemeente/politiek en hun kinderboerderij.

Resultaat

Na het volgen van deze cursus heb je meer inzicht in het politieke bestel, weet je beter hoe een gemeente werkt, en welke 'wegen' je kunt bewandelen voor een vruchtbare samenwerking.

Inhoud

Of je wilt of niet, jouw kinderboerderij heeft te maken met de gemeente/politiek. Om te begrijpen hoe je een werkzame band met ze kunt opbouwen, wordt een groot aantal vragen beantwoord. Hoe werkt een gemeente en wat is belangrijk om te weten over de werkwijze van het lokale politieke bestel? Hoe zien politici de lokale kinderboerderij?

Docent

Deze cursus wordt gegeven door Hans de Rijk.

Meer informatie

  • Kinderboerderijen en gemeente/politiek zijn met elkaar verbonden. Hoe werkt een gemeente en wat is belangrijk om te weten over de werkwijze van het politieke bestel? Op welke wijze zien politici de kinderboerderij? Tijdens deze dag is er gelegenheid om iemand uit de lokale politiek te 'ondervragen' en zo te ontdekken waar de kansen liggen om met je kinderboerderij goed in beeld te komen. Imago en beeldvorming zijn belangrijke elementen voor kinderboerderijen. Maar hoe ontdek je welk imago jouw kinderboerderij heeft bij 'beslissers' en 'klanten'?