Als je dagelijks bezig bent met de verzorging van dieren, dan wil je natuurlijk alles van ze weten. De opleiding Dierverzorger kinderboerderijen is dan precies wat je zoekt. De opleiding bestaat uit negen modules die samen een geheel vormen. Heb je alle modules succesvol afgerond, dan ben je een allround dierverzorger. De modules zijn ook los van elkaar te volgen, waardoor je de complete opleiding in je eigen tempo kunt afronden.

Voor wie?

Je bent dagelijks bezig met de verzorging van dieren op een kinder- of zorgboerderij.

Resultaat

In korte tijd weet je veel meer van de dieren waar jij dagelijks mee omgaat. En dat geeft een prettig gevoel, want nu weet je zeker dat je verantwoord kan zorgen voor dieren in kinderboerderijen of zorgboerderijen. De combinatie van theorie met veel praktijk zorgt ervoor dat je de lesstof op een natuurlijke manier opneemt.

Na afloop van elke module ken je de moeilijkheden en bijzonderheden van die specifieke diergroep. Daarnaast leer je de samenhang met andere diersoorten. Vanaf nu ben jij een allround dierverzorger die voor de meeste problemen een oplossing weet.

Modulaire opbouw

De opleiding bestaat uit de volgende modules, die ook los te volgen zijn:

Klik op de module voor meer informatie.

Lesdagen en praktijktoetsen

De opleiding is opgebouwd uit losse modules. Afhankelijk van de diersoort duurt een module drie of vier lesdagen, altijd op maandag of dinsdag. Elke module wordt afgesloten met een praktijktoets.

Door deze werkwijze heb je niet de stress van een centraal examen. Als je bent gezakt voor één of meer onderdelen, krijg je een herkansing die twee keer per jaar worden afgenomen. Met het succesvol afronden van de negen modules heb je de complete opleiding met succes afgerond.

Certificaat & spreidig studiedruk/kosten

Voor elke succesvol afgesloten module krijg je een (deel)certificaat. Dit certificaat is drie jaar geldig. Eventueel kun je dus drie jaar doen om het certificaat Dierverzorger Kinderboerderij te halen. Dat is niet alleen prettig voor de studiebelasting, maar ook voor de spreiding van het in jouw organisatie beschikbare opleidingsbudget.

Daarnaast kun je ook alleen de modules volgen die het beste passen bij jouw instantie. Omdat de opleiding vooral wordt gevolgd door vrijwilligers en parttimers blijken de gerichte keuzemogelijkheden en de spreiding van de kosten goed aan te sluiten bij de wensen van de cursisten. 

Vervolgopleiding

Heb je de opleiding succesvol afgerond? Dan kun je verder met Beheerder kinderboerderij.

Meer informatie

Partners van Aeres Training Centre Barneveld