Basiscursus volièrevogels houden

Cursussector
Dierverzorging
Cursussector
Gezondheidszorg
Vakgebieden
Kinderboerderij

Als je dagelijks bezig bent met de verzorging en het houden van volièrevogels, dan wil je natuurlijk alles van ze weten. Dat kan, want in Barneveld leer je in drie dagen hoe je deze dieren op een verantwoorde manier kunt houden.

Deze  kun je los volgen, maar kan ook onderdeel zijn van de allround opleiding Dierverzorger kinderboerderij. In dat geval is dit een van de negen cursusonderdelen.

 • Aeres Training Centre Barneveld
 • 3 dagen
 • 10:00 - 15:45
 • Circa 14 cursisten
Talent voor groei

Voor wie is de Basiscursus volièrevogels houden?

Je bent dagelijks bezig met de verzorging van volièrevogels op een kinder- of zorgboerderij. Of je houdt deze dieren hobbymatig.

Resultaat

In korte tijd (drie dagen) leer je hoe je op een verantwoorde manier voor volièrevogels kunt zorgen. Door veel praktijk te combineren met de theorie, is de cursus niet alleen levendig, maar neem je de lesstof ook op een natuurlijke manier op. Na afloop van de cursus ken je de moeilijkheden en bijzonderheden van de dieren. Daarnaast leer je de samenhang met andere diersoorten. Jazeker, na deze cursus ben jij een echte volièrevogelkenner!

Startdata & vervolgdata van deze cursus

 • Start:
  | Aeres Training Centre Barneveld
  Vervolgdata
  Schrijf je in

Lesdagen en praktijtoets

Tijdens de lesdagen wordt de theorie gecombineerd met veel praktijk. De derde dag wordt afgesloten met een praktijktoets.

Certificaat

Heb je deze basiscursus succesvol afgerond, dan krijg je een certificaat. Dit (deel)certificaat is drie jaar geldig. Volg je binnen drie jaar ook de andere acht cursusonderdelen met succes, dan krijg je het diploma Dierverzorger kinderboerderij.

Vervolgopleiding

Heb je deze cursus succesvol afgerond? Dan kun je verder met een van de andere modules. Meer weten? Bekijk dan ons complete cursusaanbod in het vakgebied Kinderboerderij.

Meer informatie

Partners van Aeres Training Centre Barneveld