Als je dagelijks bezig bent met de verzorging en houden van runderen ofwel koeien, dan wil je natuurlijk alles van ze weten. Dat kan, want in Barneveld leer je in drie dagen hoe je deze dieren op een verantwoorde manier kunt houden.

Deze basiscursus kun je los volgen, maar kan ook onderdeel zijn van de allround opleiding Dierverzorger kinderboerderij. In dat geval is dit een van de negen cursusdelen.
  • Aeres Training Centre Barneveld
  • 3 dagen
  • 10:00 - 15:45
  • Circa 14 cursisten
Talent voor groei

Voor wie is de Basiscursus koeien houden?

Je bent dagelijks bezig met de verzorging van koeien op een kinder- of zorgboerderij. Of je houdt deze dieren hobbymatig.

Resultaat

In korte tijd (drie dagen) leer je hoe je op een verantwoorde manier voor koeien kunt zorgen. Door veel praktijk te combineren met de theorie, is de cursus niet alleen levendig, maar neem je de lesstof ook op een natuurlijke manier op. Na afloop van de basiscursus koeien houden ken je de moeilijkheden en bijzonderheden van de dieren. Daarnaast leer je de samenhang met andere diersoorten. Jazeker, na deze cursus ben jij een echte koeienkenner!

Startdata & vervolgdata van deze cursus

  • Start:
    Vervolgdata
    Schrijf je in

Lesdagen en praktijktoets

Tijdens de lesdagen wordt de theorie gecombineerd met veel praktijk. De derde dag wordt afgesloten met een praktijktoets.

Certificaat

Heb je deze basiscursus succesvol afgerond, dan krijg je een certificaat. Dit (deel)certificaat is drie jaar geldig. Volg je binnen drie jaar ook de andere acht cursusonderdelen met succes, dan krijg je het diploma Dierverzorger kinderboerderij.

Vervolgopleiding

Heb je deze cursus succesvol afgerond? Dan kun je verder met een van de andere modules. Meer weten? Bekijk dan ons complete cursusaanbod in het vakgebied Kinderboerderij.

Meer informatie

Partners van Aeres Training Centre Barneveld