Als je dagelijks bezig bent met de verzorging en het houden van kippen (hoenders en/of sierhoenders), dan wil je natuurlijk alles daarover weten. In Barneveld kun je in drie dagen leren hoe je kippen en hoenders op een verantwoorde manier kunt houden. 

Basiscursus kippen houden

Deze basiscursus kippen houden kun je los volgen, maar kan ook onderdeel zijn van de allround opleiding Dierverzorger kinderboerderij. In dat geval is dit een van de negen basiscursussen.

  • Aeres Training Centre Barneveld
  • 3 dagen
  • 10:00 - 15:45
  • Circa 14 cursisten
Talent voor groei

Voor wie is de Basiscursus kippen houden?

Je bent dagelijks bezig met de verzorging en houden van kippen op een kinder- of zorgboerderij. Of je houdt kippen of hoenders hobbymatig. Dan is deze basiscursus voor jou geschikt.

Resultaat

In korte tijd (drie dagen) leer je hoe je op een verantwoorde manier kippen kunt houden en verzorgen. Door veel praktijk te combineren met de theorie, is de cursus niet alleen levendig, maar neem je de lesstof ook op een natuurlijke manier op. Na afloop van de module ken je de moeilijkheden en bijzonderheden van de dieren. Daarnaast leer je de samenhang met andere diersoorten. Jazeker, na deze cursus ben jij een echte kippenkenner!

Lesdagen en praktijktoets

Je bent dagelijks bezig met de verzorging van kippen op een kinder- of zorgboerderij. Of je houdt deze dieren hobbymatig.

Certificaat

Heb je deze basiscursus succesvol afgerond, dan krijg je een certificaat. Dit (deel)certificaat is drie jaar geldig. Volg je binnen drie jaar ook de andere acht basiscursussen met succes, dan krijg je het diploma Dierverzorger kinderboerderij.

Vervolgopleiding

Heb je deze cursus succesvol afgerond? Dan kun je verder met een van de andere modules. Meer weten? Bekijk dan ons complete cursusaanbod in het vakgebied Kinderboerderij.

Meer informatie

Partners van Aeres Training Centre Barneveld