Fok je zo nu en dan een nestje met kittens of pups? Of verkoop je deze aan iemand anders dan familie of vrienden? Volg dan onze vakbekwaam houder van honden en katten cursus. Het is namelijk van belang dat je op de hoogte bent van de wet en regelgeving rondom het houden van honden en katten.

 • Aeres Training Centre Barneveld
 • 4 dagen
 • 10:00 - 16:30
 • Circa 24 cursisten

Voor wie is deze cursus geschikt?

De cursus vakbekwaam houder van honden en katten is geschikt voor mensen die willen gaan werken in deze branche. Maar ook als je een eigen dierenpension, dierenasiel, kennel of cattery wil starten is dit een goede cursus voor jou. Je hebt voor het volgen van deze vakbekwaamheid honden en katten opleiding geen (specifieke) vooropleiding nodig.

Startdata & vervolgdata van deze cursus

 • Start:
  | Aeres Training Centre Barneveld
  Vervolgdata
  Schrijf je in
Het vaardigheidsexamen duurt een dagdeel en is onder voorbehoud gepland op de laatste 3 data, zoals je deze hierboven bij de vervolgdata kan vinden.

Verschil met opleiding Ondernemer asiel, pension en kennel

De cursus Vakbekwaam houder van honden en katten bevat veel onderwerpen die je in zelfstudie moet doen. Die onderwerpen komen in de les dus niet aan de orde. Bij de opleiding Ondernemer asiel, pension, cattery en kennel komen wel alle onderwerpen in de les aan de orde. 

Bij de Ondernemer opleiding wordt bovendien het onderdeel Bedrijfsvoering/PR gegeven. Met dit onderdeel vergaar je cruciale marketingkennis om je bedrijf onder de aandacht te brengen bij potentiële klanten. Deze cursus is meer geschikt voor elke starter in de branche of die wat meer de tijd nodig heeft de lesstof eigen te maken.

Beide cursussen leiden op voor het Vakbekwaamheidsbewijs honden en katten, waarbij je als resultaat het officiële certificaat die volgens de wet ‘Besluit houder van dieren’ verplicht is gesteld. 

 

Voor het maken van een juiste keuze raden we aan bij de programma’s van beide cursussen te kijken. 


Lesdagen, examen en zelfstudie

Deze cursus duurt 4 lesdagen en bevat diverse onderwerpen die verplicht zijn conform de wettelijke eisen. Hierin komen zowel de theorie als de praktijk aan bod. De theorie-en praktijklessen vinden plaats op onze campus in Barneveld. De lesdagen zijn gemiddeld om de 2 weken. Een deel van de cursus bestaat uit zelfstudie. De lesstof hiervoor is beschikbaar via onze online leeromgeving. Je kan het lesmateriaal op elk gewenst moment bestuderen. 

Na deze 4 lesdagen sluit je de cursus af met het kennis-en vaardigheidsexamen. Het kennisexamen volgt binnen 3 maanden na de laatste lesdag. Daarop volgend binnen een maand een eventuele herkansing. Het theorie-examen is digitaal en is een landelijk examen dat is opgesteld door de Groene Norm. De resultaten worden binnen enkele werkdagen door de Groene Norm bekendgemaakt en via ons doorgegeven. Het vaardigheidsexamen beslaat een dagdeel. Deze vindt plaats op één van de laatste 3 genoemde data.


Erkenning & certificering

Heb je het examen succesvol afgelegd, dan voldoe je aan de wettelijke eisen van het Besluit houders van dieren.

Meer informatie

Partners van Aeres Training Centre Barneveld