Wil jij een dierenasiel, cattery of een kennel beginnen? Een pension? Volg de opleiding Ondernemer asiel, pension en kennel en haal je het Vakbekwaamheidsbewijs Houder van honden en katten. Hiermee voldoe je aan de wet ‘Besluit houders van dieren’ en kun je aan de slag als ondernemer!

 • Aeres Training Centre Barneveld
 • 9 dagen
 • 10:00 - 16:30
 • Circa 24 cursisten

Voor wie?

Deze opleiding is uitermate geschikt voor iedereen die wil gaan werken in de branche. Of die een eigen dierenpension, dierenasiel, kennel, hotel of cattery willen starten. Je hebt voor het volgen van deze opleiding is geen (specifieke) vooropleiding nodig.

Wanneer je nog niet professioneel hebt gewerkt met honden en katten en je hebt een tijdlang niet gestudeerd, dan raden wij deze opleiding Ondernemer asiel, pension en kennel nadrukkelijk aan t.o.v. de cursus Vakbekwaam Houder van honden en katten. 

Met de opleiding Ondernemer, asiel, pension, cattery en kennel krijg je meer begeleiding en meer tijd om de stof onder de knie te krijgen. De opleiding duurt langer (9 lesdagen) en bevat meer praktijk dan Vakbekwaam Houder van honden en katten. Het tempo is hoog, maar wel rustiger dan bij Vakbekwaam Houder van honden en katten. Bij deze opleiding krijg je bovendien inzicht in het opzetten en runnen van een eigen pension.

Voor het maken van een juiste keuze raden wij aan ook bij de programma’s van beide cursussen te kijken. De cursus Vakbekwaam Houder van honden en katten bevat onderwerpen die je in zelfstudie moet bestuderen. Bij de opleiding Ondernemer asiel, pension, cattery en kennel komen alle onderwerpen in de les aan de orde. Bij de opleiding wordt bovendien het onderdeel Bedrijfsvoering/PR gegeven. Met dit onderdeel vergaar je cruciale marketingkennis om je bedrijf onder de aandacht te brengen bij je potentiële klanten. 

Beide cursussen leiden op voor het behalen van het Vakbekwaamheidsbewijs Houder van Honden en katten die volgens het "Besluit houder van honden en katten" verplicht is gesteld.

Startdata & vervolgdata van deze cursus

 • Start:
  | Aeres Training Centre Barneveld
  Vervolgdata
  Schrijf je in
Let op, niet alle data betreffen lesdagen, of zijn al gepland. De cursus duurt in totaal 9 lesdagen en 2 data voor theorie en vaardigheidsexamen.

Wat leer je?

Bij Aeres Training Centre Barneveld word je breed opgeleid om je eigen honden en kattenbedrijf op te zetten. Praktijk en theorielessen worden afgewisseld. Wij raden aan een stage te lopen van minimaal 20 dagen waar je zowel met honden als met katten werkt. Voordat je het vaardigheidsexamen kunt doen moet je kunnen aantonen voldoende praktijkervaring te hebben opgedaan bij een asiel, pension of door middel van eigen werkervaring. Alles wat je in de praktijkles leert moet je veel oefenen om beslagen ten ijs te komen.

Hoe ga je om met dieren? Hoe verzorg je ze? En hoe word je een succesvol ondernemer? Kortom: hoe maak jij van je leukste hobby je beroep?

Lesdagen

De opleiding bestaat uit 9 lesdagen (exclusief de dagen van het kennis- en vaardigheidsexamen). Hierin komen zowel de theorie als de praktijk aan bod. De theorie- en de praktijklessen vinden plaats op onze campus in Barneveld. Het kennisexamen volgt binnen drie maanden na de laatste lesdag. Daarop volgend binnen een maand een eventuele herkansing. Het theorie-examen is digitaal en is een Landelijk examen die is opgesteld door de Groene Norm. De resultaten worden binnen enkele werkdagen door de Groene Norm bekend gemaakt en via ons door gegeven. Het vaardigheidsexamen bestaat een dagdeel. Deze vindt plaatst op één van de laatste drie genoemde data.

Erkenning & certificering

Heb je het examen succesvol afgelegd, dan voldoe je aan de wettelijke eisen van het Besluit houders van dieren en haal je een certificaat.

Meer informatie

Partners van Aeres Training Centre Barneveld