Van passie tot professional

TTouch paard - Vervolg

TTouch is een zachte aanrakingsmethode om lichamelijke spanning te verminderen, blokkades op te heffen en pijn te verlichten. Daarnaast biedt de methode nieuwe mogelijkheden voor training, en het kan helpen bij gezondheidsproblemen en ouderdomsklachten.

Deze verdiepingscursus is het vervolg op TTouch paard - Introductie. Je leert meer aanraaktechnieken en krijgt nog meer achtergrondinformatie. Daarnaast is er ruim de tijd ervaringen uit te wisselen met medecursisten. Heb je TTouch na de introductie toegepast en hierover nog vragen? Ze worden allemaal beantwoord.

Voor wie?

Je bent paardenliefhebber, ruiter en/of trainer en je wilt je verdiepen in de TTouch. Dat kan, als je ook TTouch paard  - Introductie hebt gevolgd. 

Resultaat

Met de aanraaktechnieken stuur en verbeter je de relatie en de samenwerking tussen jouw en je paard. Je verbetert coördinatie, balans en leervermogen. Door deze verdieping ga je (nog) beter om met gedragsproblemen en lichamelijke ongemakken. 

Lesdagen

De cursus TTouch paard - Verdieping bestaat uit twee lesdagen waarin zowel theorie als praktijk aan bod komt. 

Vooropleiding

Je kunt meedoen als je de cursus TTouch paard - Introductie hebt gevolgd. 

Docent

Nelleke Deen al haar hele leven met paarden bezig. Na haar schooltijd voltooide ze de opleiding tot fysiotherapeut (humaan) en dierfysiotherapeut. Haar eerste instructeursdiploma behaalde zij in 1975 en daarna werkte ze jaren voor de Federatie Paardrijden voor Gehandicapten.

Nelleke is TTeam Praktitioner II en geeft les in TTeam sinds 1990. Tevens studeerde ze Alexander Techniek, Propioreceptive Neuro Fascilitation, Manuele therapie, de Balimo, Kinesiologie en Feldenkrais. Al deze methoden, die de gewaarwording en de functie van de biomechanica van mensen en dieren betreffen, integreert zij bij haar lesgeven.

Nelleke onderwijst 'Massage voor Paarden en Honden' en 'Bewegingsleer' op een holistische school voor diergeneeskunde en geeft les in TTeam op een school voor opleidingen voor dierhouderij en paramedische diergeneeskundige vakken. Ze geeft nationaal en internationaal clinics in TTeam, Grondwerk en de Persoonlijkheid van het paard. Ze is gekwalificeerd voor het opleiden van instructeurs.

In het verleden heeft Nelleke vier paarden gehad waarmee zij op Z-niveau wedstrijd reed. Tegenwoordig legt zij zich toe op de training van haar jonge paard Davitah.


De startdatum is nog niet bekend. Laat je gegevens achter via onderstaande button en wij houden je op de hoogte.

Houd mij op de hoogte
Deel: fb twitter in printar

Open dag

vrijdag 15 november en zaterdag 16 november

Schrijf je nu in!