Van passie tot professional

Sportmassage paard III - Sportvormen

De derde en laatste module van de opleiding tot Paardensportmasseur; sportvormen. In deze cursus komen de verschillende disciplines in de paardensport aan de orde. Als je ook deze laatste module hebt afgerond, kun je niet alleen jouw paard optimaal voorbereiden op de volgende sportieve prestatie, maar ben je ook erkend sportmasseur voor paarden.

Voor wie?

Je hebt de cursussen Sportmassage paard I en II gevolgd en je wilt doorgaan om erkend sportmasseur bij paarden te worden. Maar het kan ook zijn dat je zo bent gegrepen door de kennis die je hebt opgedaan tijdens de eerste twee modules sportmassage paard dat je nog meer wilt weten. 

Lesdagen & (optioneel) examen

De cursus bestaat uit vijf lesdagen waarin zowel theorie als praktijk behandeld wordt. Aanvullend is er de mogelijkheid om op een aparte dag het examen af te leggen. Het examen bestaat uit een praktijk- en theorie gedeelte. Na het succesvol afronden van de drie modules (inclusief examen) kun je aan de slag als gediplomeerd en erkend paardensportmasseur. 

Kosten voor het examen bedragen:

 • praktijkexamen € 155
 • theorie-examen € 75
Na het behalen van het examen kun je je aansluiten bij de VPSN als erkend paardensportmasseur.

Docenten

Docenten van de opleiding zijn Guy Blom en Yoni Blom. Beiden vooraanstaand dierenfysiotherapeut. Guy Blom is tevens de cursusleider van de opleiding en docent van de post HBO-opleiding Fysiotherapie bij dieren.

Vooropleiding

Sportmassage paard II - Verdieping

Erkenning

De opleiding tot paardensportmasseur bestaat uit 3 modules en wordt erkend door de Vereniging Paarden Sportmasseurs Nederland (VPSN).
Hiermee ben je toelaatbaar voor de entreetoets van de VPSN en kun je je aansluitend registeren als erkend paardensportmasseur. Meer informatie vind je hier op de website van de VPSN.

 

Programma-inhoud

De verschillende paardensport-disciplines en de gevolgen daarvan voor het paardenlichaam komen aan bod. Welke specifieke problemen dienen zich aan binnen dressuur, springen en andere takken van sport? Dit en meer wordt in deze laatste module behandeld.

De lesstof die aan bod komt is beschikbaar via onze online leeromgeving It's learning. Je kunt daar op elk gewenst moment het lesmateriaal bestuderen. Het is ook mogelijk om een lesmap aan te schaffen voor € 35,00. 

Onderwerpen

 • De verschillende disciplines
 • Verschillen en overeenkomsten tussen disciplines
 • Welke massagetechnieken worden ingezet bij welke problematiek
 • Belang van warming-up, cooling-down en de ondersteuning daarbij van de masseur

Start: vrijdag 13 september 2019

Vervolgdagen:

 • vrijdag 18 oktober 2019
 • vrijdag 15 november 2019
 • vrijdag 20 december 2019
 • vrijdag 31 januari 2020

Start: donderdag 23 april 2020

Vervolgdagen:

 • donderdag 14 mei 2020
 • donderdag 11 juni 2020
 • donderdag 9 juli 2020
 • donderdag 3 september 2020

Extra informatie

De cursus Sportmassage bestaat uit module I tot en met III en wordt erkend door de Vereniging Paarden Sportmasseurs Nederland (VPSN). Dit betekent dat jij je na het volgen van alledrie de modules (inclusief het succesvol afronden van het examen) kunt aansluiten bij VPSN. Voor meer informatie kun je terecht op www.vpsn.nl. Alledrie de modules worden gegeven door Guy Blom, vooraanstaand dierenfysiotherapeut, cursusleider en docent van de post-hbo-opleiding Fysiotherapie bij dieren.


Inschrijven
Deel: fb twitter in printar
Gratis magazine

Gratis magazine

HBVB

Vraag aan

Vraag aan

Deelbrochure Hippische Sector

Open dag

vrijdag 15 november en zaterdag 16 november

Schrijf je nu in!