Van passie tot professional

Sportmassage paard II - Verdieping

Als je de basisprincipes en handelingen van sportmassage voor je paard kent, dan merk je al snel dat het een positieve invloed heeft op de sportieve prestaties. En dan wil je natuurlijk meer weten. Tijdens de cursus Sportmassage II leer je nieuwe technieken en werk je nog intensiever aan de optimale voorbereiding op de sportieve prestaties van paarden. En als je even doorzet, ben je erkend sportmasseur voor paarden.

Voor wie?

Je hebt de cursus Sportmassage paard I - Introductie gevolgd, je wilt je kennis hierover verdiepen en nog meer technieken leren. Of je volgt de complete opleiding tot erkend paardensportmasseur. Dan is dit de tweede module in een serie van drie.

Lesdagen en resultaat

Tijdens deze lesdagen wordt zowel theorie als praktijk behandeld. Je verdiept je kennis van het bewegingsapparaat en massage van gezonde paarden. Daarnaast leer je meer technieken toe te passen en kom je daardoor steeds dichter bij de optimale voorbereiding van de sportieve prestatie van je paard.

Docenten

Docenten van de opleiding zijn Guy Blom en Yoni Blom. Beiden vooraanstaand dierenfysiotherapeut. Guy Blom is tevens de cursusleider van de opleiding en docent van de post HBO-opleiding Fysiotherapie bij dieren.

Vooropleiding

Sportmassage paard I - Introductie

Vervolg

Sportmassage paard III - Sportvormen

Erkenning

De opleiding tot paardensportmasseur bestaat uit 3 modules en wordt erkend door de Vereniging Paarden Sportmasseurs Nederland (VPSN).
Hiermee ben je toelaatbaar voor de entreetoets van de VPSN en kun je je aansluitend registeren als erkend paardensportmasseur. Voor meer informatie kun je terecht op de website van de VPSN.

 

 

Programma-inhoud

Deze cursus is een vervolg op Sportmassage paard I - Introductie en gaat verder waar deze gestopt is. Op het programma staan technieken en verdere adviezen en mogelijkheden om blessures te voorkomen. Een belangrijk onderdeel is ook optimale wedstrijdvoorbereiding en verder inzicht in de biomechanica. In theorie en op de paarden van het Paarden Trainingscentrum worden onderstaande onderwerpen behandeld en geoefend.

De lesstof die wordt behandeld is beschikbaar via onze online leeromgeving It's learning. Je kunt daar op elk gewenst moment het lesmateriaal bestuderen. Je kunt voor € 35,00 ook een lesmap aanschaffen als je dat prettig vindt.

Onderwerpen

 • Inleiding massage/anatomie
 • Algemene massagetechnieken, plus verdieping
 • Algemene palpatie
 • Biomechanica/inspectie
 • Voorbereiding op wedstrijden
 • Orthopedie en pathologie
 • zoönosen
 • EHBO

Start: donderdag 14 november 2019

Vervolgdagen:

 • donderdag 19 december 2019
 • donderdag 9 januari 2020
 • donderdag 6 februari 2020

Start: donderdag 9 april 2020

Vervolgdagen:

 • donderdag 7 mei 2020
 • donderdag 4 juni 2020
 • donderdag 2 juli 2020

Extra informatie

Tijdens deze lesdagen wordt zowel theorie als praktijk behandeld. De cursus Sportmassage bestaat uit module I tot en met III en wordt erkend door de Vereniging Paarden Sportmasseurs Nederland (VPSN). Dit betekent dat jij je na het volgen van alledrie de modules kunt aansluiten bij VPSN. Voor meer informatie kun je terecht op www.vpsn.nl. Alledrie de modules worden gegeven door Guy Blom, vooraanstaand dierenfysiotherapeut, cursusleider en docent van de post-hbo-opleiding Fysiotherapie bij dieren


Inschrijven
Deel: fb twitter in printar
Gratis magazine

Gratis magazine

HBVB

Vraag aan

Vraag aan

Deelbrochure Hippische Sector

Open dag

vrijdag 15 november en zaterdag 16 november

Schrijf je nu in!