Van passie tot professional

Sportmassage paard I - Introductie

Natuurlijk wil je dat jouw paard optimaal en pijnvrij presteert. Daarom doe jij je uiterste best je paard zo goed mogelijk te verzorgen en let je kritisch op voeding en stalling. En inderdaad, dat zijn de basisbehoeften die bijdragen aan het welzijn van je paard. Maar er zijn meer mogelijkheden om jouw paard sportief goed te laten presteren. Bijvoorbeeld door de cursus Sportmassage paard I - introductie te volgen bij Aeres Training Centre Barneveld.

Sportmassage I is los te volgen, maar is ook de eerste module van de opleiding tot erkend paardensportmasseur. 

Voor wie?

Je werkt met (sport)paarden of het is je passie en je wilt meer weten over de mogelijkheden van sportmassage. Of je wilt beroepsmatig als paardensportmasseur aan de slag. 

Lesdagen en resultaat

Deze cursus bestaat uit drie lesdagen waarin zowel theorie als praktijk behandeld wordt. Je leert hoe het paard aanvoelt en weet na afloop van de cursus de eerste massagehandgrepen waarmee je het paard beter kunt voor bereiden op sportieve prestaties. Daarnaast leer je pijn bij het paard te herkennen. 

Docenten

Docenten van de opleiding zijn Guy Blom en Yoni Blom. Beiden vooraanstaand dierenfysiotherapeut. Guy Blom is tevens de cursusleider van de opleiding en docent van de post HBO-opleiding Fysiotherapie bij dieren.

Vervolg

Sportmassage paard II - Verdieping 

Erkenning

De opleiding tot paardensportmasseur bestaat uit 3 modules en wordt erkend door de Vereniging Paarden Sportmasseurs Nederland (VPSN).
Hiermee ben je toelaatbaar voor de entreetoets van de VPSN en kun je je aansluitend registeren als erkend paardensportmasseur. Voor meer informatie kun je terecht op de website van de VPSN.  

 

 

Programma-inhoud

In deze cursus Sportmassage paard leer je hoe een paard aanvoelt en waar je kunt masseren, hoe en op welk moment. Ook spierpijn voorkomen en afwijkingen constateren staan op het programma. Voorop staat echter dat massage een weldaad is voor jouw paard, en het de band met elkaar versterkt. Met de groep worden rond- en tussen de paarden onderstaande onderwerpen behandeld. Ook krijg je het boek 'Massage van paarden, voor de sportmasseur' cadeau.

De lesstof die wordt behandeld is beschikbaar via onze online leeromgeving It's learning. Je kunt daar op elk gewenst moment het lesmateriaal bestuderen. Het is ook mogelijk om een lesmap aan te schaffen voor € 35,00. 

Onderwerpen

  • Anatomie van de oppervlakkige en diepe structuren
  • Het leren herkennen van (pijn)uitingen van het paard
  • Het aanleren van de massagehandgrepen

Start: donderdag 3 oktober 2019

Vervolgdagen:

  • donderdag 31 oktober 2019
  • donderdag 21 november 2019

Start: donderdag 30 januari 2020

Vervolgdagen:

  • donderdag 20 februari 2020
  • donderdag 12 maart 2020

Start: donderdag 19 maart 2020

Vervolgdagen:

  • donderdag 2 april 2020
  • donderdag 28 mei 2020

Extra informatie

De opleiding paardensportmasseur bestaat uit module I tot en met III en wordt erkend door de Vereniging Paarden Sportmasseurs Nederland (VPSN). Dit betekent dat jij je na het volgen van alle drie de modules kunt aansluiten bij VPSN. Voor meer informatie kun je terecht op de website van de VPSN. Alle drie de modules worden gegeven door vooraanstaand dierenfysiotherapeut, cursusleider en docent van de post-hbo-opleiding Fysiotherapie bij dieren, Guy Blom. Bij deze module hoort een cadeau: het boek 'Massage van paarden, voor de sportmasseur'.


Inschrijven
Deel: fb twitter in printar
Gratis magazine

Gratis magazine

HBVB

Open dag

vrijdag 15 november en zaterdag 16 november

Schrijf je nu in!