Van passie tot professional

Leidinggeven en coachen in de praktijk

‘Ik wens je veel personeel.’ Het is een vaak gehoorde kreet in de wereld van de ondernemers. Onzin natuurlijk, want als jij de juiste snaar weet te raken bij je medewerkers, dan worden zij juist de mensen waarop je kunt bouwen. In de cursus Leidinggeven en coachen in de praktijk leren managers de coaching en begeleiding van hun medewerkers te professionaliseren op een manier die voor beiden alleen voordelen opleveren.

Voor wie?

Praktijkmanagers, (toekomstige) praktijkeigenaren, beginnende dierenartsen en beheerders van kinderboerderijen die verantwoordelijk zijn voor het personeelsbeleid.

Inhoud

Als een manager de coaching en begeleiding van (nieuwe) medewerkers vanaf het begin goed oppakt, levert dit de praktijk veel positieve energie op. Leidinggeven is een leuke maar serieuze taak.

Deze training gaat in op de praktische kant van leidinggeven. Managers krijgen praktische instrumenten om de interactie tussen manager en medewerker te verbeteren. Hierdoor voelt de medewerker zich meer verbonden met de doelstellingen van de onderneming. Je bouwt aan een team dat de praktijk wil laten bloeien en groeien. Waar hij of zij met veel plezier en inzet de verantwoordelijkheid voor neemt. Zowel de motivatie als het werkplezier nemen hierdoor fors toe.

Resultaat

De medewerker gaat door deze aanpak van jou sneller op het gewenste niveau functioneren. Je krijgt direct toepasbare, praktische handvaten voor het aansturen van medewerkers. Van een effectieve en efficiënte sollicitatieprocedure, tot en met het afscheid nemen van een medewerker. De geleerde vaardigheden kunnen bovendien worden ingezet om medewerkers te ondersteunen in een lastige periode of situatie.

De training gaat uit van enige leidinggevende praktijkervaring en de wens (of noodzaak) om de coaching en begeleiding van medewerkers te professionaliseren.

Programma

De module Praktisch leidinggeven en coachen is het praktische vervolg op de theoretische cursus Leiderschap en teamvorming. Tijdens deze 1-daage verdiepingsmodule ga je de kennis uit het eerste deel leren toepassen in de dagelijkse praktijk.

Onderwerpen

  • Sturen, beïnvloeden en motiveren van medewerkers
  • Effectieve en efficiënte sollicitatieprocedure
  • Inwerken van nieuwe medewerkers
  • Feedback en beoordelen
  • Functioneringsgesprekken/beoordelingsgesprekken 
  • Slecht nieuws-gesprekken
  • Dossiervorming in de praktijk
  • Motiveren en belonen 

De startdatum is nog niet bekend. Laat je gegevens achter via onderstaande button en wij houden je op de hoogte.

Houd mij op de hoogte
Deel: fb twitter in printar

Open dag

vrijdag 15 november en zaterdag 16 november

Schrijf je nu in!