Van passie tot professional

Praktijkmanager in 1 dag

Wil jij in een sneltreinvaart de basisprincipes van praktijkmanagement in een dierenkliniek meekrijgen? Dan hebben wij de training voor jou. Tijdens de training “Praktijkmanager in 1 dag” leer je hoe jij je medewerkers kunt inspireren en motiveren. Hoe je een team vormt van mensen die allemaal hun eigen taak hebben. Hoe jij de spil wordt van vooruitgang. Hoe jij ervoor kunt zorgen dat jouw medewerkers het beste uit zichzelf halen.

‘Ik wens je veel personeel’, is een vaak gehoorde kreet bij mensen in leidinggevende posities. Onzin natuurlijk; als jij in staat bent de juiste snaar te raken, dan worden jouw medewerkers het gemotiveerde verlengstuk van jouw gedrevenheid.

Je zult merken: dit is die ene dag die je veel voordelen gaat opleveren. Zo’n dag waarvan je achteraf heel blij bent dat je hem hebt vrijgemaakt!

Voor wie?

Deze eendaagse training is vooral bedoeld voor startende ondernemers of managers aan het begin van hun carrière. Denk hierbij aan de beginnende dierenarts of praktijkmanager Deze cursus is overigens ook geschikt voor medewerkers die hun leidinggevende taken combineren met uitvoerend werk, bijvoorbeeld de paraveterinair dierenartsassistent.

Inhoud

Bestaan jouw werkzaamheden voornamelijk uit delegeren, samenwerken, motiveren, plannen en het voeren van (soms lastige) gesprekken? Tijdens deze training leer je de grondbeginselen van leidinggeven, waarmee je medewerkers blijvend kunt inspireren en motiveren.

Het concreet vormgeven aan deze taken staat centraal. Samen met vakgenoten onderzoek je hoe je in elke situatie de juiste balans vindt tussen jou en je medewerkers. Je krijgt handige tools aangereikt hoe je de samenwerking positief kunt beïnvloeden en op welke manier je een topteam smeedt.
Aan het einde van de training heb je een helder (in)zicht van jouw kernkwaliteiten en beschik je over een arsenaal direct bruikbare leidinggevende vaardigheden. 

Resultaat

  • Grondbeginselen van leidinggeven
  • Balans tussen jezelf en jouw medewerkers
  • Helder beeld van de belangrijkste taken van een manager
  • Belangrijkste aspecten voor succesvolle teamontwikkeling
  • Opzetten HR-administratie

Onderwerpen

Tijdens deze 1-daagse module maak je kennis met alles wat er komt kijken bij het managen van een praktijk. Je leert in het kort hoe je om moet gaan met belangrijke onderwerpen zoals:

  • teamontwikkeling
  • HR Management in een dierenkliniek
  • Situationeel leidinggeven
  • Feedback geven en beoordelen
  • Marketing en verkoop 

Om je nog verder te verdiepen in alle aspecten van praktijkmanagement, bieden wij ook een uitgebreide opleiding tot Veterinair praktijkmanager op hbo-niveau. Je wordt opgeleid tot een zelfstandig functionerende praktijkmanager en kan hiermee mede je verantwoordelijkheid dragen voor de organisatie.


De startdatum is nog niet bekend. Laat je gegevens achter via onderstaande button en wij houden je op de hoogte.

Houd mij op de hoogte
Deel: fb twitter in printar

Open dag

vrijdag 15 november en zaterdag 16 november

Schrijf je nu in!