Van passie tot professional

Monitoren dierenwelzijn kinderboerderijen

Een kinderboerderij is meestal voor een groot deel afhankelijk van vrijwilligers. Geen vrijwilligers met veel liefde voor dieren? Geen kinderboerderij. Jij bent dus hard nodig, maar je bent geen dierenspecialist. In de praktijk is er daarom niet altijd iemand aanwezig om vragen aan te stellen.

Daarom deze speciaal ontwikkelde cursus voor vrijwilligers van kinderboerderijen. In een dag leer je beoordelen of een dier iets mankeert en zo ja, hoe je het beste kunt handelen in het welzijn van het dier.

Voor wie?

Je werkt als vrijwilliger op een kinderboerderij en helpt mee met de verzorging van de dieren. Je vindt het leuk om te doen, maar om je taak nog beter te kunnen uitvoeren wil je meer weten over de juiste verzorging van (landbouwhuis)dieren. 

Programma-inhoud

Er zijn vast weleens momenten dat je graag wat meer over de juiste verzorging zou willen weten; die geit lijkt niet helemaal gezond, hoe moet ik handelen?

In de praktijk is er niet altijd direct iemand aanwezig om vragen aan te stellen. Voor  vrijwilligers die hun taak serieus nemen en graag wat meer kennis willen over de verzorging van de dieren, hebben wij deze 1-daagse cursus ontwikkeld. Je krijgt letterlijk les tussen de dieren wat erg prettig leert. Daarnaast is er voldoende tijd en ruimte om vragen te stellen

Onderwerpen

Een greep uit de onderwerpen die aan bod komen:

  • Gezonde dieren, zieke dieren
  • Gedrag
  • Voeding
  • Hygiëne

Start: zaterdag 23 november 2019


Extra informatie

Je krijgt letterlijk les tussen de dieren wat erg prettig leert. Daarnaast is er voldoende tijd en ruimte om vragen te stellen.


Inschrijven
Deel: fb twitter in printar

Open dag

Start zaterdag 16 november

Schrijf je nu in!