Van passie tot professional

Medicijngebruik en apotheekbeheer

Een dierenartsassistent die veel weet van medicijngebruik is van nog grotere waarde voor de praktijk. Als jij deze cursus hebt gevolgd, is jouw kennis van diergeneesmiddelen niet alleen vergroot, maar ben je ook in staat de apotheek te beheren. Bovendien kun je eigenaren van huisdieren informeren over het gebruik en de werking van het medicijn dat de dierenarts heeft voorgeschreven. 

Voor wie?

De cursus is nuttig en leerzaam voor dierenartsassistenten die geïnteresseerd zijn in de werking van diergeneesmiddelen en de achtergronden hiervan. Maar ook voor assistenten die daarnaast meer willen weten over de veiligheidsaspecten en die professionele voorlichting over medicijngebruik willen kunnen geven aan de eigenaar. 

Resultaat

Na afloop van de cursus ben je in staat zelfstandig de apotheek van een gezelschapsdierenpraktijk te beheren en eigenaren te informeren over alle aspecten van de voorgeschreven middelen of medicijnen. 

Inhoud

Alle groepen van medicijnen komen voorbij. Denk onder andere aan antibiotica, pijnstillers, cytostatica, anti-parasitica en hormonen. Ook apotheekbeheer, het bestellen, de controle, het uitpakken en het voorraadbeheer, tot en met het gereedmaken van de medicijnen komen aan de orde. Daarnaast wordt de bewaking van de kwaliteit en de afvoer van chemisch afval onder de loep genomen. Denk niet dat je alleen maar zit te luisteren naar de deskundige docent; tijdens deze training is veel ruimte voor eigen inbreng! 

Onderwerpen

  • Achtergrond en werkingsmechanisme diverse medicijngroepen
  • Voorlichten eigenaar over gebruik en risico's van medicijnen
  • Wettelijke en praktische veiligheidsaspecten
  • Therapietrouw en resistentieproblematiek
  • Werkprocedures
  • Kwaliteits- en ARBO-voorschriften
  • Bestelprocedures, etikettering en voorraadbeheer
  • Advies geven over product

De startdatum is nog niet bekend. Laat je gegevens achter via onderstaande button en wij houden je op de hoogte.

Houd mij op de hoogte
Deel: fb twitter in printar

Open dag

vrijdag 15 november en zaterdag 16 november

Schrijf je nu in!